Megi prvi memorijal "Stevan Jelovac"! Novobeograđani ubedljivi protiv FMP-a!

09.09.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

Ekipa Marka Baraća u finalu slavila 83:62

Megi prvi memorijal "Stevan Jelovac"! Novobeograđani ubedljivi protiv FMP-a!
Foto-M.Rasic10859 - Copyright Promo/KK Mega/Milan Rašić

Košarkaši Mege pobednici su prvog memorijala "Stevan Jelovac". U finalu turnira koji se igrao u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“ izabranici Marka Baraća savladali su FMP 83:62 (23:25, 18:9, 22:16, 20:12).

Domaći su osetniju prednost stekli već sredinom druge deonice, da bi u trećem kvartalu podigli broj obrtaja i došli do dvocifrenog suficita. Odličnom igrom u odbrani sprečili su rivala da se serijom poena vrati se u meč, sačuvali višak i upisali još jedan trijumf.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Matej Rudan sa 18 poena, a ispratili su ga Danko Branković sa 13 i Nikola Đurišić sa 10 poena. Kod FMP-a su se izdvojili Nikola Janković i Ebuka Izundu sa po 10 poena.

Za najkorisnijeg igrača Memorijanog proglašen je Nikola Đurišić koji je u polufinalu postigao 24 poena i bio najzaslužniji za trijumf nad Overtime timom. MVP trofej mu je dodelio Siniša Jelovac, otac bivšeg košarkaša Mege i reprezentativca Srbije Stevana Jelovca, dok je pobednički pehar uručio nekadašnji trener kluba Vlada Vukoičić koji je baš u Megi imao čast da sarađuje sa Jelovcem.

Treće mesto je osvojila ekipa SC Derby koja je savladala Team Overtime sa 78:70.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike