Španci priredili hit na Eurobasketu i to sa makazama u rukama! Saigrača od kartona poneli kući! (VIDEO)

19.09.2022

12:43

0

Crvena furija slavi četvrto zlato

Španci priredili hit na Eurobasketu i to sa makazama u rukama! Saigrača od kartona poneli kući! (VIDEO)
ljulj - Copyright Printscreen/Twitter/#EuroBasket 2022

Košarkaški Španije bez prevelikih očekivanja i medijske pompe, stigli su na Evropsko prvenstvo, išli korak po korak i na kraju preuzeli tron.

Ulogu favorita uoči šampiona prepustili su Sloveniji, Grčkoj, Srbiji, a svoj podmlađeni sastav čuvali od uticaja javnosti. Bila je to odlična taktika selektora Serđa Skariola, koji na ovom šampionatu nije mogao da računa na jednog od najboljih španskih košarkaša Serhija Ljulja.

Ljulj se povredio nekoliko dana uoči početka šampionata, u momentima kada je već sve bilo spremno za početak, a čak su bili gotovi i baneri i reklame za turnir, na kojima se i on našao.

Među brojnim zvezdama od kojih se očekivalo da budu predvodnici svojih ekipa, bilo je mesta i za košarkaša Real Madrida, a kako je izostao, njegovi saigrači su pronašli način da ga preuzmu.

Naime, nakon finala i pobede nad Francuskom, dvojica španskih košarkaša, makazama su sekli baner koji se nalazio u hodniku dvorane, kako bi izdvojili lik njihovog saigrača.

 

 

Jasno je, zajedništvo i timski duh su nova snaga Španije, a koliko je Ljulj važan, govori i to što je kapiten ekipe, Rudi Fernandez na ceremoniji bio u njegovom dresu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike