I šampioni plaču! Pokorio Evropu, pa se u dresu povređenog saigrača, završio iza vrata! Pogledajte najemotivniji kadar Eurobasketa! (FOTO)

19.09.2022

06:46

0

A izjednačio je i rekord po broju medalja sa slavnim Gasolom

I šampioni plaču! Pokorio Evropu, pa se u dresu povređenog saigrača, završio iza vrata! Pogledajte najemotivniji kadar Eurobasketa! (FOTO)
Košarkaška reprezentacija Španije - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Španije sinoć su osvojili trofej namenjen šampionu Evrope i to po četvrti put u istoriji. U finalu su savladali Francusku, a ovo je bio jedan od šampionata, na kome se u borbi za medalju nisu našli prvi favoriti - Slovenija, Grčka i Srbija.

Bio je to razlog više da Crvena furija pokaže kakav je zapravo tim, pa su uprkos brojnim promenama u timu, pokorili Stari kontinent. Takođe, uoči šampionata, su zbog povrede ostali bez iskusnog Serhija Ljulja, pa su u Nemačkoj mogli da se oslone samo na iskustvo Rudija Fernandeza, koji je više puta imao prilike da slavi u najvećim mečevima.

Tako je bilo i u Berlinu. Podigao je košarkaš Real Madrida trofej, a potom su ga savladale emocije.

Ovo je 37-godišnjem košarkašu 11. medalja u reprezentativnom dresu, koliko ima i slavni Pau Gasol.

A nakon ceremonije proglašenja najboljeg, Rudi se povukao u svlačionicu, i prepustio emocijama.

Rudi je seo iza zatvorenih vrata i počeo da plače, a na sebi je u tom trenutku imao dres Serhija Ljulja, koji je zbog povrede propustio prvenstvo.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike