Orlovi rano sleteli kući: Kapiten Lučić stao pred medije, pa podvukao - Ekipa smo za poželeti, kvalitet nam je dao realne želje

12.09.2022

12:30

0

Još jedno leto bez medalje

Orlovi rano sleteli kući: Kapiten Lučić stao pred medije, pa podvukao - Ekipa smo za poželeti, kvalitet nam je dao realne želje
image3456 - Copyright Fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Srbije iznenada je učešće na Evropskom prvenstvu okončala u osmini finala. Italija je bila rival kome se nije mnogo šansi davalo, ali uloga favorita očigledno nije prijala našem timu.

U međuvremenu, dan kasnije, ekipa se vratila u Beograd, a na aerodromu su ih sačekale novinarske ekipe, međutim, pred medije je samo stao kapiten Vladimir Lučić.

- Nismo ništa analizirali, sve je još sveže, kao što sam rekao na konferenciji, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, posle isključenja trenera su oni odreagovali kao ekipa. Pokupili neke šuteve - rekao je Lučić na početku razgovora, pa istakao da je svima poraz pao i te kako teško:

- Teško. Nisam imao šta bilo kome da kažem, svi smo razočarani, imali smo velika očekivanja, a u sportu se dešavaju ovakve stvari.

Bila je to neprospavana noć za našu ekipu, a kapiten je potvrdio da su dugo pričali.

- Da, pričali smo. Ništa što bi vas zanimalo. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Dosta smo pričali sinoć, ekipa smo za poželeti za druženje i kroz sve što smo prošli tokom leta - istakao je Lučić.

Srbija je u grupnoj fazi imala pet pobeda i nagovestila visok plasman. Bila je na listi favorita za medalju, ali...

- Imali smo dovoljno jakih protivnika, ekipe koje su bile sa nama u grupi i rezultati u osmini finala pokazuju koliko su jake ekipe, imali smo u kvalifikacijama dva teška meča sa Grčkom i Turskom, nisu nam nedostajale teške utakmice.

Selektor Sevtislav Pešić je često kritikovao medije zbog visokih očekivanja.

- Nismo pratili medije u toj meri u kojoj mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali imali smo realne želje i snove da napravimo rezultat, odatle i razočaranje.

Na kraju, Lučić je prokomentarisao i isključenje selektora Italije, Đanmarka Poceka, nakon čega je usledio preokret rivala.

- Ne znam, igrom slučaja, nije prvi put da trener pokušava da nekom reakcijom, po meni lažnom reakcijom, motiviše ekipu, od toga su Italijani krenuli da igraju bolje, ne mislim da je to bilo zbog Poceka - zaključio je Vladimir Lučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike