Ko je Marko Spisu? Anonimus koji je Orlovima polomio krila (VIDEO)

12.09.2022

10:58

0

Pocekov X faktor, proigrao tek protiv Srbije

Ko je Marko Spisu? Anonimus koji je Orlovima polomio krila (VIDEO)
marko spisu - Copyright Fiba.basketball

Košarkaši Italije napravili su veliko iznenađenje u osmini finala Evropskog prvenstva i pobedom nad Srbijom ostali u igri za medalju.

Orlovi su bili favoriti u ovom okršaju, ali pad u igri i nestvarna partija Marka Spisua, rastužili su srpsku javnost.

Međutim, kako nikada ne treba potceniti rivala, Srbija je spremno ušla u duel, ali, potpuno iznenada, iz drugog plana je isplivao Marko Spisu.

27-godišnji bek selektoru Đanmarku Poceku nametnuo se kroz partije u italijanskoj Veneciji. Ranije je, jednu sezonu proveo u Uniksu iz Kazanja, a pre toga je kao član Dinama, često išao na raznim pozajmicama.

Samo sportski fanatici i analitičari mogli su očekivati nešto više od igrača, koji je svima bio potpuni anonimus do jučerašnjeg meča.

Spisu je postigao 22 poena na 7/11 iz igre, uz čak šest pogođenih trojki, dodao je i četiri skoka, šest asistencija i dve ukradene lopte, za indeks korisnosti do 29 – najveći u svom timu.

Ali, tek ono što je naročito zanimljivo - Spisu na pet utakmica grupne faze Evrobasketa nije dao ukupno poena koliko je ubacio Srbiji!

Protiv Estonije je šutirao 0/5, Grcima je dao pet, a Ukrajincima 11 poena, da bi zatim protiv Hrvatske (3p) i Britanije (0p) šutnuo ukupno četiri puta.

Pronašao je Poceko X faktor upravo u igraču koji nije NBA kalibar, nije čak ni iz najjačeg evropskog takmičenja.

Azurima su dvocifreni u osmini finala bili i Nikolo Meli, koji je meč završio sa 21 poenom, pratili su ga Simone Fontekio sa 19 i Ahile Polonara sa 16, ali da će Spisu biti igrač koji može da slomi krila Orlovima, niko nije očekivao. Valjda zato i toliko boli ovaj poraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike