Hrvatsko prokletstvo traje! Finci šokirali Vatrene i otišli u četvrtfinale Evrobasketa!

11.09.2022

14:36

0

Autor: 24sedam

Hrvati ponovo razočarali na velikom takmičenju

Hrvatsko prokletstvo traje! Finci šokirali Vatrene i otišli u četvrtfinale Evrobasketa!
image - Copyright Fiba.basketball

Hrvati su ponovo razočarali na velikom takmičenju. Vatrene je nastavilo da prati prokletstvo silaska sa pobedničkog postolja davne 1995. godine, pa su još jedno veliko takmičenje završili šokantnim porazom.

Ovoga puta, u osmini finala Evrobasketa savladala ih je Finska 94:86.

Nikako hrvatska košarka ne uspeva da se reši balasta prošlosti. Treće mesto na EP u Atini, koje se završilo prvim zlatom naše zemlje po raspadu SFRJ, poslednji je veliki uspeh Vatrenih, koji su tada iz samo njima znanih razloga, u momentu kada su se Đorđević, Paspalj, Divac, Danilović i drugovi peli na najviši stepenik sišli sa pobedničkog postolja kojem do danas ni bili ni blizu.

Poslednjih godina tamnošnja javnost bruji o tome da njihovu košarku zbog tog gesta prati prokletstvo, a kako velika takmičenja prolaze sa svakim novim neuspehom ta teorija sve više dobija na težini.

Zagovornici viših sila koje hrvatskim košarkašima jednostavno ne daju da se ponovo nađu na pobedničkom postolju danas su dobili još jednu teoriju, a hrvatska košarka primila je još jedan veliki šamar otrežnjenja pošto su Evrobasket u Berlinu završili porazom Finske koju je do senzacionalnog uspeha predvodio danas maestralni Lauri Markanen sa 43 ubačena poena.

Hrvati za njega danas jednostavno nisu imali pravo rešenje, a kada je izuzetno izjednačena utakmica u završnoj deonici počela da se lomi košarkaš Klivlenda je pokazao izražene liderske sposobnosti kojima je poveo svoje saigrače do nedostižnih i prelomnih 87:77 u 38. minutu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike