Hrvati izbegli sudbinu Slovenije i Španije! Estonci stali nadomak senzacije!

05.09.2022

14:58

0

Autor: 24sedam

Vatreni u dramatičnoj završnici ostvarili novu pobedu na EP

Hrvati izbegli sudbinu Slovenije i Španije! Estonci stali nadomak senzacije!
image - Copyright Promo/fiba.basketball

Peti dan na Evrobasketu počeo je bez iznenađenja, ali nije mnogo nedostajalo da Hrvati dožive jučerašnju sudbinu Slovenije i Španije. Ipak, uz dozu sreće, Šarić, Hezonja i drugovi uspeli su da izbegnu šokantan poraz od Estonije, koja je stala nadomak senzacije73:70 (20:16, 13:13, 20:19, 20:22).

Celim tokom meča Estonci su disali za vrat Hrvatima. Čak su početkom meča imali i sedam poena viška, ali su „vatreni“ već do kraja prve deonice napravili preokret i stečenu prednost održavali do sredine završnog kvartala u kojem je usledila prava drama u finišu.

Na devet sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Joesar je imao tri slobodna bacanja na plus tri za Hrvate. Prvo je promašio, posle čega je Smit pogodio dva slobodna bacanja i odlepio Hrvate na bezbednu udaljenost (72:69).

Na pet sekundi pre poslednjeg zvuka sirene Bogdanović je napravio prekršaj posle kojeg su Estonci namerno promašenim drugim pokušajem pokušali da dođu do produžetka. Ipak, Šarić je uhvatio defanzivni skok i činilo se tada otklonio sve dileme. Međutim, i on je bio polovično precizan sa linije penala, pa je Estoniji ostalo nekoliko sekundi da pokušaju trojkom da izbore dodatnih pet minuta. Međutim, Kulameov pokušaj sa velike udaljenosti bio j čist fijasko, pa su Hrvati na kraju uspeli da izbegnu dodatnu dramu koju bi izazvalo igranje produžetka.

Matković je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Šarić je uz 15 poena imao i 12 skokova, dok je Smit meč završio sa 13 poena. Kod Estonaca, poenterski su se istakli Vene (18) Kocar (17) i Kulame (14).  

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike