Hrvati pobegli od okršaja sa Srbijom! Sledi li slatka osveta Azurima?

08.09.2022

13:59

0

Ukrajina priredila zanimljivu grupu

Hrvati pobegli od okršaja sa Srbijom! Sledi li slatka osveta Azurima?
Bogdanović i Zubac - Copyright Fiba.basketball

Četvrtak je dan D na Evropskom prvenstvu u košarci i konačno će uslediti rasplet u svim grupama. I dok je poznato stanje u grupi A i B,  u grupi C je meč Hrvatske i Ukrajine rešavao sve, a ono što je nama interesantnije ko će igrati sa Srbijom u osmini finala.

Hrvatska je pobedom rezultatom 90:85 obezbedila beg od duela sa srpskim timom. Na kojoj poziciji će biti u grupi zavisi od raspleta ostalih mečeva, ali je u ovom trenutku izvesnije da će Italija biti četvrta, naravno ukoliko večeras savlada Veliku Britaniju.

To bi značilo da će Srbija u osmini finala igrati upravo sa Italijanima. Naravno, pre toga naša ekipa mora da savlada Poljake u poslednjem meču grupne faze, koji je na programu večeras od 21 sat. Ukoliko se pak u Pragu dogodi iznenađenje, ponovo se otvara mogućnost za susret Hrvatske i Srbije.

Što se pak duela između Hrvatske i Ukrajine tiče, komšije su kontrolisale dešavanje na terenu od starta meča.

Ukrajina je na momente podsetila na ekipu koja je napravila pometnju u grupi, jednom su se čak vratili sa -12, ali snage za novi podvig nisu imali.

Hrvatska je pak odlično odreagovala nakon nekoliko neočekivano slabijih partija i tako su izbegli duel sa Srbijom u prvoj rundi nokaut faze. 

Podsetimo, Grčka je kolo pre kraja obezbedila lidersku poziciju, Ukrajina će biti druga, Hrvatska treća, a Italija četvrta.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike