Igračima Gruzije prećeno smrću nakon meča sa Turskom?! Izjava Atamana izazvala nemire, oglasio se i Šengelija

06.09.2022

10:23

0

Iz saveza zahtevaju reakciju Fibe

Igračima Gruzije prećeno smrću nakon meča sa Turskom?! Izjava Atamana izazvala nemire, oglasio se i Šengelija
gruzija-turska - Copyright Fiba.basketball

Rezultat meča između košarkaša Gruzije i Turske na Eurobasketupao je u drugi plan, nakon što je posle meča, a ispred svlačionica došlo do sukoba igrača.

Teške reči je posle utakmice izneo selektor Turske Ergin Ataman, a danas je stiglo i saopštenje Košarkaške federacije Gruzije, u kome se ističe da su igračima njihove reprezentacije upućene pretnje.

Takođe, u saopštenju su trofejnog stručnjaka i potpredsednika turkog saveza Omera Onana označili kao glavne inicijatore "napada" koji je na gruzijske igrače upućen putem društvenih mreža.

- Izražavamo ogorčenje zbog provokativnih akcija koje je preduzeo selektor turske reprezentacije. Njegov postupak imao je za cilj zaoštravanje situacije, nije oklevao s nepristojnim gestovim prema sudijama i gledaocima. Njegovo ponašanje je neetičko i već je u više navrata iskazano u medijima i na konferencijama za novinare. Ove uvredljive izjave uticale su na igrače turske reprezentacije, a jasan primer je ispoljavanje fizičke agresije od strane Furkana Korkmaza prema našim igračima, koja je bila praćena pretnjama i agresivnim postupcima sa njegove strane... Poruke pretnji i napada na život uputile su i pristalice turske reprezentacije, mnoge od njih su slali i primali reprezentativci Gruzije - navodi se u saopštenju gruzijske federacije.

Oni zahtevaju i reakciju Fibe.

- Istovremeno, iznenađujuća je i prevazilazi sve granice klevetna izjava potpredsednika Turske federacije Omera Onana o agresiji policije i naših reprezentativaca na njihovog igrača. Nacionalna košarkaška federacija Gruzije ulaže sve napore da što pre razjasni pogrešnu i uvredljivu izjavu Omena Onana, zato pozivamo na blagovremenu specijalnu istragu kako bi se utvrdila istina. Potpuno se distanciramo od bilo kakvog oblika nasilja. Naš stav je da ono što se dešava između igrača i učesnika meča ne treba da izađe van granica terena - navodi se u saopštenju.

Takođe, oglasio se i reprezetnativac Gruzije, Tornike Šengelija, koji zbog povrede propušta šampionat, ali je sve vreme uz ekipu.

- Ni iz čega je stvorena ružna situacija i veoma je žalosno kako je to rešeno. Sve se lako moglo izbeći sa obe strane. Mui smo mogli drugačije da reagujemo i da ne dozvolimo da nas emocije preuzmu. Trebalo je da ne reagujemo na provokaciju, ali reagovali smo kao ljudi i pokazali reakciju. S druge strane, kada dođe do sukoba na terenu, uvek treba da ostane tamo. Ne treba tražiti od igrača drugih timova pred njihovim prijateljima, porodicom i hiljadama navijača da odu u tunel i tamo nastave borbu. I ne samo to.... Kada smo krenuli ka svlačionici, provokacije su nastavljene i sa druge strane tunela. Nazivali su nas svakakvim pogrdnim imenima i gestovima ruku tražili da odemo tamo i da se borimo. Takođe, izjave koje su s turske strane date medijima, prikazale su sasvim drugačiju sliku, što je izazvalo agresiju turskih navijača prema nama i našim porodicama, agresija koja uključuje veoma uznemirujuće poruke i pretnje smrću -  napisao Šengelija na društvenim mrežama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike