Finska se poklonila Pešićevim momcima: Bilo divno gledati igru najsjajnije NBA zvezde i devet evroligaša

06.09.2022

06:34

0

Autor: 24sedam

Recimo da je Srbija pokazala kako se igra vrhunska evropska košarka, rekao Koponen

Finska se poklonila Pešićevim momcima:  Bilo divno gledati igru najsjajnije NBA zvezde i devet evroligaša
Detalj iz igre - Copyright Fiba.basketball

Finci nisu tugovali sinoć posle poraza od Srbije. Najbolji igrač Peteri Koponen rekao je za medije u Finskoj da je Srbija prikazala vrhunsku košarku, dok su sportski portali u izveštajima koristili superlative da bi opisali ono što su na parketu radili momci selektora Svetsilava Pešića.

- Recimo da je Srbija pokazala kako se igra vrhunska evropska košarka - nasmejao se Peteri Koponen, koji je sinoć odigrao jubilarnu 150. utakmicu za Finsku

Kapiten Haf istakao je lošu igru u odbrani njegove ekipe.

- Naša napadačka igra je bila u redu, ali odbrana uopšte nije bila na istom nivou. Prečesto smo morali da izvlačimo loptu iz čarape. Sad samo treba dići glavu, pred nama je velika utakmica - potvrdio je tok meča kapiten Šon Haf.

Fiba.basketball
 

Mediji su uz pristojnu dozu realnosti pokazali i i osećaj za košarkašku estetiku:

- Srpski napad izgrađen oko pleja Vasilija Micića (14 p/3 sk/7 asist) i centra Nikole Jokića (13 p/14 sk/7 asist) bio je nezaustavlji od početka do kraja utakmice. Kolektivnu igru jedne od najsjajnijih zvezda NBA lige i devetorice evroligaša bilo je divno gledati - piše portal "suomikoris".

Fiba.basketball
 

- Srbija je zaista zaslužila pobedu. Igrali su košarku na najvišem nivou na ovom EP turniru. Nismo bili spremni da igramo na njihovom nivou. Dobro smo počeli i onda su nas pregazili. Sada je naš zadatak da izvučemo pouke iz ove utakmice, resetujemo se i pripremimo za sutra - rekao je selektor Lasi Tuovi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike