Vasa hvali posle premijerne pobede na Evrobasketu: Sve kreće od Jokića!

02.09.2022

21:17

0

Autor: 24sedam

Srpski plejmejker zadovoljan prvim trijumfom na EP

Vasa hvali posle premijerne pobede na Evrobasketu: Sve kreće od Jokića!
Vasilije Micić - Copyright MN Press

Srbija je trijumfalno počela Evrobasket! Na premijernom meču kontinentalnog šampiona Pešićevi Orlovi opravdali su ulogu apsolutnog favorita protiv Holandije koja je na kraju ubedljivo poražena – 100:76.

- Utakmica je bila interesantna za sve nas u ekipi najviše zbog toga što su igrači igrali i osetili veliko takmičenje. Mnogi su ovde debitanti što je veliko iskustvo za svakoga od njih za naredne mečevekazao je Vasa Micić, uz kraći osvrt na otpor Holanđana.

- Kao i svako ko je na ovom takmičenju, niko ne dolazi da izgubi utakmicu unapred. Borili su se do kraja, mislim da smo imali dobar pristup u svakom trenutku i da je to za danas bilo dovoljno.

Orlovi su jedini pad imali početkom drugog poluvremena, ali je onda Micić povukao ekipu ka sticanju ubedljive prednosti koja do kraja meča nije ugrožena.

- Svako od nas ima veliku ulogu u svom timu i svako od nas je sposoban da preokrene utakmicu kvalitetom i iskustvom. Ono što je najvažnije jeste da jedni druge činimo boljim. Naravno, sve kreće od Jokića, ali mislim da svaki igrač u nekom trenutku, bez obzira da li se to vidi u statistici ili ne, doprinese defanzivno ili u nekim malim detaljima. To je najvažnije i tako se gradi timski duh.

Već u subotu Orlove čeka novi izazov. Ovoga puta znatno veći pošto je rival Češka. Koliko zbog toga što su Veseli, Santoranski i drugovi domaćin grupe u kojoj se nalazi Srbija, toliko i zbog njihovog šokantnog poraza na startu EP protiv Poljske.

- Poljaci su odigrali mnogo dobar meč koliko sam uspeo da ispratim. Česi su pod pritiskom pretpostavljam, jer nije lako igrati pred punom dvoranom svojih navijača. Nekada je to dodatni pritisak. Mislim da prvo treba da se odmorimo, spremimo mentalno i da tela budu spremna da se igra ozbiljno svaki minut – kazao je Vasilije Micić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike