Drama u grupi Orlova! Velika borba, produžetak, pa pobeda za favorita, ljubimac Srba presudio

02.09.2022

15:05

0

Vrlo uzbudljiv meč, na kraju je odlučivalo dodatnih pet minuta

Drama u grupi Orlova! Velika borba, produžetak, pa pobeda za favorita, ljubimac Srba presudio
image (1) - Copyright Fiba.basketball

Drama u grupi Srbije na Evrobasketu! Posle velike borbe i produžetka, Izrael je savladao nazovi autsajdera Finsku 89:87 (16:27, 24:13, 21:18, 18:21, 10:8).

Srbija dobro poznaje oba ova rivala iz kvalifikacija, a oni su danas odigrali uz velike oscilacije i periode vođstva.

Finska je bolje počela, prvi period je dobila sa 11 poena razlike, da bi Izrael odgovorio odmah u drugoj i tada je nastala rezultatska neizvesnost.

Izrael je vodio tokom treće deonice, ali ne više od sedam razlike, Finci su preokrenuli u četvrtoj i u poslednjem minutu vodili tri razlike, ali je ljubimac Srbije (kada je na NBA draftu rekao da mu je otac "Sa Kosova, iz Srbije") pogodio trojku 37 sekundi pre kraja.

Fiba.basketball
 

Heroj Finske Lauri Markanen je promašio trojku, da bi Gaj Mekel uz zvuk sirene promašio. U produžetku je Izrael bolje krenuo i zadržao prednost do kraja.

Avdija je bio najbolji u Izraelu sa 23 poena i 15 skokova. Tomer Ginat dodao je 13 poena, Nimrod Levi i Gaj Pnini dodali su po 10. Plejmejker Albe Tamir Blat takođe je bio zapažen sa 10 asistencija uz osam poena.

Markanen je meč završio sa 33 poena i 12 skokova. Aleksander Madsen dodao je 13, a Edon Madžuni 11 i njih trojica su bili jedini "dvocifreni" u timu Finske.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike