Srbija je tim, spremni smo za Holandiju! Pešić i Lučić jednoglasni pred početak EP!

01.09.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Selektor i kapiten Orlova mirno čekaju prvi duel na Eurobasketu

Srbija je tim, spremni smo za Holandiju! Pešić i Lučić jednoglasni pred početak EP!
pešić i lučić - Copyright Printscreen/YouTube

Zanimljivo je bilo na poslednjoj konferenciji za medije košarkaške reprezentacije Srbije pred početak Evropskog prvenstva.

Orlovi sutra od 21.00 igraju sa Holandijom, a selektor Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lučić odaju utisak potpune smirenosti i fokusiranosti na predstojeće obaveze.

- Konačno smo ovde. Počinjemo sutra Evrobasket protiv Holandije, koji će biti veoma motivisani da igraju protiv nas. Imaju svoje snove i ambicije. Za nas je važno da počnemo prvenstvo na pravi način i pokušamo da počnemo sa pobedom. Uvek ove utakmice mogu da budu opasne. Trener nam je danas rekao da je osnovno da pokažemo poštovanje prema njima, ali i prema nama - rekao je Lučić, pa zaključio:

- Za velike domete i pravi rezultat tim je iznad bilo kog pojedinca. Naši igrača su spremni da se podrede ekipi. Mislim da na pravi način gradimo timski duh i da ćemo tako nastaviti kroz prvenstvo.

Mnogo pričljiviji bio je srpski selektor, koji je na početku govorio o prvom susretu.

- Spremamo se za Holandiju taktički, važno je ono što je Lučić rekao, da poštujemo svakog protivnika na Evropskom prvenstvu. Očekujemo motivisan tim protiv nas i moramo da dokažemo i mi svoj motiv i to očekujem od tima. Uvek moramo da vidimo kako je moguće da pobedimo utakmice. Idemo od jedne do druge i popravljamo svoju igru, to je proces u kom moramo da radimo veoma naporno. Kao večeras na treningu i da to iskoristimo u meču sa Holandijom, ne samo da pobedimo, nego i košarkašima da damo šansu da pojedinačno napreduju. Za nas je svaki meč važan i bićemo spremni sutra da damo najbolje što možemo - rekao je Pešić, pa poručio i da zna gde su Holanđani najjači:

- Veoma su dobri u tranziciji, igraju tvrdu pojedinačnu odbranu. Ali ono što je karakteristika je promena sa zone na čovek na čoveka u odbrani. Spremili smo se dobro za Holandiju i ponavljam, svakoga poštujemo na terenu. Znamo tačno kako ćemo igrati protiv Holanđana i svi koji su kvalifikovani za Evrobasket zaslužuju poštovanje, što je slučaj i sa njima.

Printscreen/YouTube
 

Selektor Srbije rekao je i da mu smeta to što se priča kako je zacrtan cilj prvo mesto, jer to nisu njegove reči.

- Nas okružuje masa navijača i vi koji palite narod u Srbiji bez razloga. Mogu da razumem da imate svoj stav i treba, to je vaše pravo. Tu ste zbog toga da komentarišete i o igri i treninzima, ali ne bih voleo da se moje reči koriste u tu svrhu, jer sam samo rekao da je naš prvi cilj u Pragu da nastavimo proces i popravimo našu igru i da se kvalifikujemo za Berlin. Nigde nisam rekao da želim da ovde budem prvi i u Berlinu. Ciljeve ne određujem ja, to ste već odredili. Imajte ih, imamo ih i mi, svi zajedno. Samo vas molim da ne izvrćete moje reči jer to ekipi nije potrebno. Navikao sam se na to, već 40 godina sam trener i više me ništa ne može iznenaditi ili dotaći. Ali, ako ćemo da sarađujemo, onda da se moje reči ne izmišljaju. Da budemo skromni i korektni prema timu koji vodimo i da ih podržimo na taj način.

Pešić je imao i poruku za košarkaše koje su u poslednji čas ostali bez učešća na Eurobasketu.

- Nikoga nismo precrtali, niti odbacili, niti ih kaznili.. Igrači kojima smo se sinoć zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Moram da izrazim apsolutni respekt i zahvalnost tim momcima koji su pokazali da i dalje budu deo reprezentacije. Mi na njih računamo za budućnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike