"Taj momak iz Srbije bi mogao da bude budućnost nekog NBA kluba"

20.10.2020

11:45

0

Autor: D. B.

Bliži se draft u najjačoj košarkašoj ligi na svetu, a Aleksej Pokuševski je junak jedne od snažnijih glasina

"Taj momak iz Srbije bi mogao da bude budućnost nekog NBA kluba"
Copyright MN Press

Kako trenutno stvari stoje pitanje više nije da li će Aleksej Pokuševski biti izabran na predstojećem NBA draftu, već sa kog mest i koji tim će se odlučiti da izgovori ime i prezime mladog srpskog košarkaša.

Najnovija saznanja iz SAD govore da je Oklahoma izuzetno raspoložena da pokupi igrača Olimpijakosa, a novinar Kajl Bun, sa CBS sportsa dao je i objašnjenje zbog čega je to tako.

– Pokušavski je jedan od igrača koji na ovom draftu imaju reputaciju košarkaša koji može da bude pogodak ili promašaj. On je talentovan igrač koji se dobro kreće, može da postiže poene, ima dobar dribling i jako je kreativan za svoju visinu. On bi mogao da postane igrač oko koga se formira ekipa. Naravno, biće potrebno mnogo ulaganja da bi stigao do tog statusa, ali nije neizvodljivo – naveo je Bun.

Čuveni Litvanac želi sina bivšeg igrača Zvezde po svaku cenu

Ovaj novinar navodi i da mu je jedan skaut rekao da bi Pokuševski u budućnosti mogao da bude igrač koji će „mnogo doprineti timu koji ga izabere“. Dakle, jasno je da Alekseja u NBA trenutno ne vide kao igrača koji bi momentalno pravio razliku.

Oklahoma ima reputaciju tima koji zna da razvija igrača i ima strpljenja, a raspolaže i 25. pikom na draftu i ako se kojim slučajem dogodi da se Srbin ne razvije na način na koji to od njega mnogi očekuju ne bi se smatralo da su protraćili izbor.

– Oklahoma je taj pik dobila u trejdu za Pola Džordža koji je želeo da ode iz kluba. Ne vidim razlog da ne okušaju sreću – objasnio je Bun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike