Srbija najbolja u Nemačkoj, kapiten blista! Zbližili smo se, dominirali... Sada slede nove obaveze!

20.08.2022

18:54

0

Autor: 24sedam

Orlovi su u finalu bili bolji od Nemačke

Srbija najbolja u Nemačkoj, kapiten blista! Zbližili smo se, dominirali... Sada slede nove obaveze!
Lučić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Nemačkoj. Posle pobede u polufinalu nad Italijom, naš nacionalni tim pobedio je u finalu i Nemce. Razlog za zadovoljstvo imao je i kapiten Vladimir Lučić.

- Prva utakmica sa Slovenijom, prva prava provera ekipe, gde je Slovenija već što se tiče takmičarske forme bila daleko iznad nas, jer su u tom sastavu igrali i junski prozor i odigrali nekoliko utakmica više nego mi. Pred punom halom u Stožicama, prava provera i bili smo za posed "kratki" - osvrnuo se Lučić na meč od pre nekoliko dana, a zatim i rezimirao dvodnevni boravak u Hamburgu.

- Što se tiče turnira u Nemačkoj, mislim da smo u prvom meču pokazali karakter. Italijani su igrali fizički jako što je atipično za njih i napravili veliku razliku, ali smo mi u trećoj i posebno poslednjoj četvrtini uspeli da se vratimo.

Večerašnji meč je sigurno večeras je zbližio ekipu, dominirali smo, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se i dobro je što sa tim kupom idemo nazad i spremamo se za obaveze koje slede - zaključio je Lučić.

A te obaveze su sledeće, dva kvalifikaciona duela za odlazak na Svetsko prvenstvo, u četvrtak u Beogradu protiv Grčke i tri dana kasnije, u Istanbulu protiv Turske.

Onda sledi i odlazak na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike