Saša Obradović žrtvovao karijeru zbog reprezentacije: Povreda upropastila transfer, ni dan danas ne žalim

17.08.2022

17:15

0

Legenda nacionalnog tima otkrio nepoznate detalje

Saša Obradović žrtvovao karijeru zbog reprezentacije: Povreda upropastila transfer, ni dan danas ne žalim
19990628hbObrado - Copyright MN Press

Saša Obradović je jedan od vodećih evropskih košarkaških trenera, u Evroligi uspešno vodi Monako, ali je pored toga legenda i reprezentacije i svog kluba Crvena zvezda.

Bio je član generacije koja je imala nadimak "Evropska noćna mora". "Sale Obrad" je sa reprezentacijom osvojio svetsko zlato, olimpijsko srebro, tri evropska zlata i evropsku bronzu.

Reprezentaciji je dao mnogo, a sada je otkrio da je delimično žrtvovao i klupsku karijeru zbog toga. On je u podkastu "Jao Mile" nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića otkrio da je 1999. godine sve dogovorio o prelasku u Barselonu iz Rome, ali da je povreda iz nacionalnog tima upropastila taj transfer.

- Dolazi ta godina kada mi je pukla Ahilova tetiva igrajući za reprezentaciju. Aito je bio trener Barselone i sve je bilo toliko izgledno da će to da se desi... Za mene samo pomisao da treba da završim u jednoj od najvećih ekipa ne treba da pričam koliko je meni značila.

Tadašnja Jugoslavija se spremala za Evropsko prvenstvo, na kome je na kraju bila treća, a Obradović kaže da su mu lekari zabranili da igra. On je ipak došao na pripreme.

- Završio sam sezonu sa povredom, dobro mi se upalila tetiva. Savet lekara je bio da ne igram za reprezentaciju, opet mi je bilo ponovljeno kroz druge analize koje sam radio prvo u Rimu, a onda u Berlinu da ne bi trebalo da igram, da treba da se oporavim jer je to ozbiljna stvar i da tako treba da prihvatim to. Za mene je, međutim, tada, pa i sada, uvek velika čast i odgovornost bila da nastupam za državni tim i nisam mogao da razmišljam na drugi način. Pa čak i po cenu onog što se dogodilo, da ne dobijem ugovor u najvećem timu.

Obradović se ni danas ne kaje što je reprezentaciju stavio na prvo mesto.

- Meni je to ipak i dalje ostala najveća privilegija. Ne žalim. U tom momentu kada sam se povredio ostao sam tamo negde u sobi i isplakao se posle dijagnoze, nakon toga došao u hotel, istuširao se, najnormalnije spavao kao da se ništa nije dogodilo i sutradan je došao novi dan.

Tada nije bilo osiguranja za klubove, tada su igrači za reprezentaciju igrali iz drugih razloga, a mnogo su gubili ako se povrede.

- Ja sam ekstreman slučaj, ja sam dosta toga izgubio, igrački, reputacijom, jer nisi više isti igrač kad se povrediš.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike