Moćna Srbija razbucala Nemačku, Pešićevi Orlovi ohrabrili naciju pred važne mečeve!

20.08.2022

18:09

1

Fantastično izdanje naših košarkaša, ni promil šanse Pancerima

Moćna Srbija razbucala Nemačku, Pešićevi Orlovi ohrabrili naciju pred važne mečeve!
kss - Copyright KSS

Fantastična Srbija je osvojila Superkup u Hamburgu, pošto je u finalu prosto raznela Nemačku 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15).

Od samog početka je Srbija delovala ozbiljno, organizovano i povrh svega jako lepo za gledanje. Meč je praktično prelomljen u trećoj četvrtini.

U centru pažnmje ponovo je bio Nikola Jokić sa 22 poena i pet skokova, ali ceo tim zaslužuje pohvale za ovo izdanje.

Ovom utakmicom završene su i pripreme Srbije, koja posle tri pobede i jednog poraza dočekuje Grčku i ide u goste Turskoj u kvalifikacijama za Mundobasket. Od četiri odigrana meča, tri su bila otvorena za javnost i u sva tri su Orlovi pokazali jako lepe stvari i nagovestili da mogu da urade nešto veliko.

Posle Grčke i Turske počinje Evropsko prvenstvo, a nakon ovakvih izdanja, pogotovo onog kakvo je bilo večeras protiv Nemačke, navijači i te kako imaju pravo da se nadaju medalji.

To ohrabrenje posebno donosi Jokić, koji je večeras ponovo pokazao zašto je najbolji košarkaš sveta. Na parketu je proveo sekund manje od 17 minuta, što mu je bilo dovoljno za 22 poena i šut iz igre 10/11!

Vasilije Micić ga je sledio sa 14 poena i četiri asistencije, dok je Nikola Milutinov doprineo sa 13 poena i sedam skokova.

Što se tiče same utakmice, Srbija je vodila od početka do kraja. Počelo je sjajnim šutem za tri, koji je kasnije malo stao, tako da su Nemci prišli na poluvremenu prišli na -7, ali onda su se Orlovi razgoropadili i dobili treću četvrtinu 27:10 i praktično već tada rešili pitanje pobednika.

Ali, više od poena imponuje i odlična odbrana i sjajna timska igra. Jasno se vidi da se igrači razumeju na terenu i da sjajno komuniciraju i uopšte odaju utisak prave ekipe i zajedništva. Ako tako ostane i u kvalifikacijama i na Eurobasketu, imamo zaista čemu da se nadamo.

Selektor Svetislav Pešić je večeras lepo raspodelio minutažu, razigravao je neke igrače, a štedeo druge, ali sve je prošlo skoro savršeno.

Naravno, iako su svi pripremni mečevi bili takmičarski, ipak su pripremni i to ne treba gubiti iz vida.

Ali, navijači Srbije svakako imaju čemu da se nadaju.

Srbija: Kalinić 5, 6sk, Lučić 2, 3sk, Dobrić 5, 3as, Jokić 22, 5sk, Micić 14, 4as, Davidovac 3sk, 2as, Marinković 9, Ristić, Jagodić Kuridža 3, 3sk, Gudurić nije igrao, Jaramaz 5, Simanić 5, Milutinov 13, 7sk.

Nemačka: Lo 6, Foitman 7, Vagner 5, Holac 7, Kracer, Vajler-Bab 2, Volfhart-Boterman, Timan 9, Šiling 2, Jalov, Obst 12, Zengfelder, Kremer 6.

BLOG UŽIVO:

Kraj meča, 83:56

40. minut: Do samog kraja je igrala Srbija i branila koš i na kraju više nego zasluženo slavila.

36. minut: Prišli su Nemci na 72:51, ali pitanje pobednika je ovde odavno rešeno, sada se samo čeka konačna razlika. 

32. minut: Poslednja četvrtina počela je trojkom Jagodića Kuridže! To je sad već 70:43, ova Srbija deluje fantastično!

Kraj treće četvrtine, 65:41

30. minut: Dodala je Srbija gas, Vanja Marinković je vezao pet poena i Orlovi su otišli na maksimalnih 24 poena prednosti - 65:41.

28. minut: U igru ulazi i Jagodić Kuridža, očigledno je da Pešić raspoređuje minutažu, treba čuvati snagu za važan meč u četvrtak. 58:41

27. minut: Jokić je otišao na klupu, vratio se Milutinov, prvi put zaigrao i Davidovac... Ali, ništa se ne menja, Srbija dolazi do maksimalnih +17 - 56:39

25. minut: Kao da su se naljutili Orlovi posle prilaska Nemačke i u ovim trenucima igraju zaista prelepo na oba kraja terena. Micić je imao sjajnu minijaturu u odbrani, pa ukrao loptu i pokrenuo kontru, koju je završio Jokić asistencijom za Kalinića. Novi tajm-aut za Nemačku. 52:39

24. minut: Micić daje trojku i sada je i on "dvocifren"! Sada ima 10 poena, a Srbija vodi 45:33

22. minut: Nema odbrane od Jokića, posle njegovog 19. poena, Srbija je ponovo "dvocifrena" 42:31.

- Srbija je u drugoj četvrtini za tri šutirala 1/8, sasvim drugačije od 4/5 u prvoj. Naravno, to se očekivalo, ali u odbrani nije bilo popusta, osim na samom kraju meča. Nemačka je nešto bolja u skoku, ali ništa preterano. Jokić očekivano dominira, ali je odbrana Orlova umirila udarne igle Nemaca.

Srbija: Kalinić 3, 6sk, Lučić, Dobrić 4, Jokić 15, 4sk, Micić 7, 3as, Davidovac nije ulazio u igru, Marinković, Ristić nije ulazio, Jagodić Kuridža, Gudurić nije ulazio, Jaramaz 3, Simanić nije ulazio, Milutinov 6, 3sk.

Nemačka: Lo 3, Foitman 7, Vagner 3, Holac 2, Kracer, Vajler-Bab, Volfart-Boterman, Timan 7, Šiling, Jalov nije ulazio, Obst 9, Zegenfelder nije ulazio, Kremer nije ulazio

Kraj prvog poluvremena, 38:31

20. minut: Vratio se Jokić, dobro igra ceo tim, ali je Nemačka pogodila neke trojke i na samom kraju je Foitman dao drugi laki poen Pancera na meču, koji su prišli na sedam poena zaostatka.

17. minut: Opao je malo tempo utakmice. Srbija je vodila sa 12 razlike, ali su Nemci prišli na -7. 36:29

14. minut: Obst drži Nemce u igri, postigao je svoju treću trojku. Srbija ipak ne gubi glavu, igra sjajnu odbranu i strpljivo u napadu. Panceri igraju čvrsto i prilično jako, ali u granicama fer-pleja, Milutinov sada nastavlja tamo gde je Jokić stao. 34:24

12. minut: Nemci četvrtinu počinju sa dve vezane trojke, obe je dao Obst, ali Jaramaz svojom trojkom zaustavlja taj nalet. Zanimljivo je da je Srbija tek u drugoj četvrtini prvi put išla na liniju penala. Orlovi su posle toga primili lak koš i Pešić traži tajm-aut. 28:21

Kraj prve četvrtine, 24:13

- Srbija je posle koša Milutinova došla do +11 i posle prve četvrtine vodi 24:13. Srbija za tri šutira 4/5, a bilo je 4/4. Ali, Orlovi su odlični i u odbrani, ne samo u napadu.

8. minut: Manje od osam minuta je trebalo Jokiću da postane "dvocifren". Posle njegovog 11. poena, Srbija vodi 22:13

7. minut: Posle tajm-auta Nemačka daje dve trojke iz tri napada. Sa druge strane Jokića niko ne može da čuva, već ima devet poena. 20:13

6. minut: Ovo stvarno deluje odlično, a hoće nas i šut za tri. Dobrić je promašio polaganje kod jedne prelepe kontre, ali se "izvukao" trojkom i Nemci moraju da traže tajm-aut. 18:7

4. minut: Jokić je prosto nezaustavljiv, već ima sedam poena. Posle trojke dvostrukog uzastopnog MVP-a NBA, Srbija vodi 13:5. Igramo inače odličnu, usku odbranu, sa samo jednom greškom do sada.

3. minut: Jokić lagano završava akciju, a na drugoj strani Lo daje prve poene za Nemačku - 8:3.

2. minut: Srbija dobra u odbrani, a sada i Micić daje trojku - 6:0!

1. minut: Prve poene na meču daje Nikola Kalinić - Srbija vodi 3:0!

Ovo su startne petorke:

Srbija: Micić, Dobrić, Lučić, Kalinić, Jokić.

Nemačka: Lo, Holac, Vagner, Foitman, Holac.

- U sastavu ipak nema Filipa Petruševa, iako je najavljen i prijavljen u protokolu. Nadamo se da je dobro.

- Meč samo što nije, u toku je predstavljanje timova. Nemačka bez Šredera, što će olakšati posao Srbiji.

- Ovo su sastavi za večeras. Kod Srbije nema očekivano Nedovića.

KSS
 

Srbija: Petrušev, Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Dobrić, Ristić, Jokić, Jagodić Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz, Simanić, Milutinov.

Nemačka: Lo, Vajler-Bab, Foigtman, Vagner, Volfart-Boteman, Holac, Timan, Šiling, Kracer, Jalov, Obst, Zengfelder, Kremer.

 

- Treće mesto na Superkupu osvojila je Italija, koja je pobedila Češku 96:80.

24sedam/Privatna arhiva
 

- Očekujemo uskoro i sastave, da vidimo koga je Pešić ostavio na klupi, a i da možda vidimo kakvo je zdravstveno stanje u timu.

KSS
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike