Kalinić bez dlake na jeziku: Kari je slatkorečiv, svi smo tužni zbog Tea, a otkrio je zašto je napustio Zvezdu!

19.08.2022

13:52

0

Reprezentativac Srbije veruje da ova ekipa može da napravi dobar rezultat na Evrobasket

Kalinić bez dlake na jeziku: Kari je slatkorečiv, svi smo tužni zbog Tea, a otkrio je zašto je napustio Zvezdu!
FX9O4TuXkAA1TaC - Copyright Twiter/@FCBbasket

Košarkaš Srbije Nikola Kalinić pričao je o šansama Orlova na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali se dotakao i drugih tema poput odluke da Miloš Teodosić ne bude na spisku, kao i odluci da napusti Zvezdu.

Novi igrač Barselone smatra da za sada sve ide po planu, napominjući da će posle turnira u Hamburgu imati jasniju sliku što se tiče forme.

- Počinju kontrolne utakmice, sjajna je šansa da vidimo kako stojimo i dokle smo stigli. Nakon turnira u Hamburgu imaćemo i nedelju dana da se pripremimo za te prve zvanične utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine. Sjajna je prilika da vidimo gde smo. Radii smo u Staroj Pazovi, gde smo stvarno imali sjajne uslove za oporavak i sve što nam treba – rekao je Kalinić za Sportal.

On se osvrnuo na izjave popularnog Karija koji je pre objavljivanja spiska potencirao da se od Kalinića očekuje da bude jedan od glavnih igrača u selekciji Srbije. 

- Sigurno da je selektor slatkorečiv, vrlo iskusan, da zna šta priča i kako da učini da ljudi daju svoj maksimum. Misim da je to verovatno bila situacija i tada. Verovatno je hteo da pomeri svu pažnju sa cele te priče, da Nikoli Jokiću malo olakša. Hvala mu na takvom komentaru, od takve košarkaške legende, a hvala i za poređenje. Ja zaista Milana Gurovića volim, on je bio jedan od onih na koje sam se ugledao. Da ponovimo barem neki deo onoga što su oni uradili sa tom reprezentacijom u Istanbulu i Indijanapolisu, mislim da će svi biti zadovoljni.

Nikola Kalinić dotakao se Miloša Teodosića i odluke Karija da ne računa na iskusnog pleja.

- On je naš drugar, kapiten. Sigurno da nam je bilo krivo i da smo bili tužni što neće biti sa nama za ovu reprezentativnu akciju, ali ako je to odluka nekog ko je postavljen tu da odlučuje... Šta da radimo, sigurno je da je Miloš ostavio izuzetan trag, 15 godina je igrao za reprezentaciju, ali mislim da je to sada već zatvorena tema i da su svi akteri tog događaja koji treba da pričaju o tome već sve ispričali. Šta da radimo, desilo se, da li je nekom krivo ili ne, sigurno postoje neke emocije, ali imamo utakmice i prvenstvo, okrećemo se budućnosti. Okrenuli smo novi list i gledamo ka napred - istakao je krilni igrač.  

Navijači Zvezde očekivali su od Nikole Kalinića da i u narednoj sezoni bude lider crveno-belih, ali on se odlučio za Barselonu. 

- Shvatio sam da mi je ovo možda i poslednja šansa ili jedan od retkih da igram za Barselonu i živim u tom gradu. Želeo sam to da iskoristim. Bilo mi je žao što odlazim iz Zvezde, odradili smo sjajnu sezonu. Svi koji smo otišli ostavili smo klub na višem nivou nego kada smo došli, što je najbitnije. Zvezda je posle toga reagovala, dovela ozbiljna pojačanja i sigurno je da će se i ove godine boriti za sve isto ili i za više nego prošle. Barselona je nova stepenica u mojoj karijeri, možda jedini korak koji do sada nisam napravio. Bio sam Fenerbahčeu, koji je isto ogroman klub, ali mislim da su u nekim globalnim okvirima Barselona, Real Madrid, Mančester Junajted, neka tri-četiri kluba koja su baš ime u svetu sporta - zaključio je Kalinić. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sportal

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike