Paskval objasnio zašto menja akciju u napadu kada protiv sebe ima Srbina!

03.08.2022

11:39

0

Autor: 24sedam

Španski trener pokazao kako se igra tima prilagođava u odnosu na protivničku petorku

Paskval objasnio zašto menja akciju u napadu kada protiv sebe ima Srbina!
0MET5433 - Copyright MN Press

Španski košarkaški trener Ćavi Paskval probao je jednostavnim rečnikom da objasni svoju trenersku filozofiju pričom o načinu organizovanja napada.

Govoreći o tome kako njegovi igrači na najlakši put mogu doći do poena, trener Zenita je spomenuo i situaciju kada strategija pada u vodu jer protivnik ima sjajne defanzivne igrače.

Meta je svaki put najslabiji defanzivac. Meč kontrolišete, onako kako napadate. Cilj je svaki put napasti najslabijeg defanzivca protivnika. Dakle, u svakoj akciji usmeravate svoj napad na određeni način. U istoj akciji, ako je slabiji defanzivac nizak uradite jedno, ako je visok uradite nešto drugo. U Evroligi se u velikoj meri sve se odlučuje u jednom, dva ili tri poseda - priča Paskval za grčki Sport24 i dodaje šta se dešava ako na drugoj strani imate nekog poput Nikole Kalinića:

MN Press
 

- Možete izabrati "pick-n-roll" na vrhu između "2" i "5" vašeg tima, jer imate sjajnog kreatora, recimo Kostasa Slukasa, i veoma dobrog centra, recimo Brendona Dejvisa. Ali ako se suočite sa timom koji ima Nikolu Kalinića kao odbrambenog igrača i Kajla Hajnsa kao drugog odbrambenog igrača, onda se situacija menja. Ista akcija koja je ranije prolazila sada je u nevolji jer se suočava sa dva sjajna defanzivca. Šta ovo znači? Prestajete da imate isti nivo prednosti. Zašto onda igrati "pick-n-roll" protiv tako sjajnih defanzivaca, insistirajući na napadu na njih? Imena koja pominjem su, naravno, slučajni primeri, da ljudi razumeju. Dakle, posao trenera je da svom igraču da prednost. Ako protivnik pređe na "pick-n-roll" i imate Brendona Dejvisa na niskoj poziciji protiv Nikole Kalinića, nemate jasnu prednost. To je poenta.

Paskval će i sledeće sezone sedeti na klupi ruskog kluba, mada je tokom jula bilo reči o tome da će preuzeti Makabi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike