Neutešna Vanesa Brajant samo plače, ali je konačno počelo suđenje za fotkanje mesta nesreće

11.08.2022

08:12

0

U trenu ostala bez ćerke i muža, oni slikali i delili sa svima okolo

Neutešna Vanesa Brajant samo plače, ali je konačno počelo suđenje za fotkanje mesta nesreće
Tan2022-8-11_23333228_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Službenici okruga Los Anđelesa fotografisali su mesto udesa u kome je poginuo Kobi Brajant i posle su delili te forografije da bi se smejali i zabavljali, rekao je na početku suđenja advokat Vanese Brajant, udovice slavnog košarkaša.

Vanesa tuži okrug Los Anđelesa za narušavanje privatnosti, optužujući pripadnike šerifove kancelarije i vatrogasce da su pravili jezive fotografije nesreće u kojoj su početkom 2020. poginuli Brajant, njihova 13-godišnja ćerka Đijana, kao i još sedmoro drugih ljudi.

Advokat Brajantove, Luis Li rekao je na početku da su te fotografije pravljenje mobilnim telefonom i deljene privatno, što je on opisao kao "vizuelno ogovaranje". Za sve to vreme Vanesa je neutešno plakala.

Ona je u tužbi navela:

- To je najgora stvar koja mi se desila u životu – najgora stvar koja može da se desi bilo kojoj majci i supruzi – a ovi zamenici šerifa i vatrogasci su to učinili još gorim. Nikad neću moći da se oslobodim agonije koju mi je donelo saznanje da su se oni koji treba da brinu o našoj bezbednosti poneli prema Kobiju i Đijani sa toliko nepoštovanja.

Advokati okruga navodili su da su te fotografije sastavni deo posla i da svaka služba pravi fotografije mesta nesreće.

Obe strane su iznele početne argumente pred porotom od 10 ljudi, među kojima su i kaluđerica, televizijski producent i student fakulteta. Prema navodima CNN-a, potencijalni porotnici koji su imali jaka osećanja prema Kobiju ili Vanesi Brajant, ili šerifu Los Anđelesa Aleksu Vilanovi – eliminisani su iz izbora.

Vilanova je 2020. priznao da su pripadnici njegove kancelarije pravili fotografije i delili ih u privatnom okruženju. Marta ove godine rekao da su svih osmoro ljudi koji su slikali – izbrisali te fotografije, kao i da je on zadovoljan time.

Ipak, advokati su porotnicima pokazali snimke iz bara, na kojima se vidi kao zamenik šerifa koji nije bio na poslu pokazuje fotografije barmenu, koji odmahuje glavom. Potom im je pokazao dokumentaciju da su iste fotografije deljene na jednom banketu dve nedelje nakon toga.

Vanesi je podršku na suđenju pružio i generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike