Policajac koji je delio fotografije mrtvog Brajanta u još većem problemu: Novi "Džordž Flojd" momenat, Kobijeva žena spremna za suđenje!

20.06.2022

05:15

0

Autor: A. B.

Advokati policajca pokušavaju da spreče da video snimak bude uveden kao dokaz kada tužba Vanese Brajant krene na suđenje koje je zakazano za kraj jula

Policajac koji je delio fotografije mrtvog Brajanta u još većem problemu: Novi "Džordž Flojd" momenat, Kobijeva žena spremna za suđenje!
profimedia-0586322333 - Copyright Profimedia

Policajac koji je navodno snimio i podelio fotografije tela Kobija Brajanta nakon pada helikoptera takođe je optužen da je nedavno tri minuta klečao na glavi zatvorenika.

Video snimak navodnog zlostavljanja zatvorenika iz 2021. sada je u središtu pravne bitke koja uključuje tužbu Brajantove udovice Vanese protiv okruga Los Anđelesa.

Vanesa Brajant u tužbi tvrdi da je zamenik šerifa Los Anđelesa Daglas Džonson učinio da se naruši privatnost njenog pokojnog muža i ćerke Điane kada su radnici okruga podelili slike njihovih posmrtnih ostataka.

Legenda NBA lige i Điana (13) poginuli su 26. januara 2020. u padu helikoptera zajedno sa još šest putnika i pilotom.

Džonson je sada suočen sa novim problemom zbog objavljivanja video snimka na kojem se vidi kako kleči na glavi zatvorenika Enca Eskalata, koji je u to vreme imao lisice na rukama.

Advokati okruga pokušavaju da spreče da video snimak bude uveden kao dokaz kada tužba Vanese Brajant krene na suđenje koje je zakazano za kraj jula, tvrdeći da je irelevantan.

Twitter / Printscreen / KnockDotLA
 

- Incident u okružnom zatvoru u martu 2021. nema nikakve veze sa ovim slučajem, koji se zasniva na navodima da je okrug prekršio prava tužioca tako što je snimao i delio fotografije helikopterske nesreće 26. januara 2020 - navodi se u sudskim dokumentima okruga.

Prema Los Anđeles Tajmsu, šerifova kancelarija je pokušala da prikrije Džonsonovo postupanje prema Eskalanteu, "s obzirom na njegovu prirodu i sličnosti sa široko objavljenom upotrebom sile nad Džordžom Flojdom".

Vanesa Brajant je rekla da "živi u strahu" da će slike njenog mrtvog muža i ćerke "postati viralne", navodi se u sudskim dokumentima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike