Još uvek ima nade za Aleksu! Nakon kontrole će se znati sastav "orlova" za Evrobasket

09.08.2022

16:29

0

Srbiju ovih dana ne zaobilaze loše vesti

Još uvek ima nade za Aleksu! Nakon kontrole će se znati sastav "orlova" za Evrobasket
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Neverovatna vest da će Aleksa Avramović zbog povrede ruke propustiti Evropsko prvenstvo, šokirala je danas sportsku javnost Srbije.

Nakon što je selektor Svetislav Pešić sa spiska putnika precrtao kapitena Miloša Teodosića, informacija da neće biti ni Avramovića, bila je za zabrinutost.

Međutim, Mozzart sport, nekoliko sati kasnije, ima novo saznanje, te prenose da medicinski tim čini sve kako bi Partizanov organizator igre bio preman za šampionat Evrope.

Avramoviću je povređena ruka stavljena u gips, a prvi navodi glasili su da će oporavak trajati oko četiri sedmice. Međutim, Aleksi je kontrola zakazana za dve nedelje, kada će se znati i nešto više o njegovom stanju, pa će tek tada biti jasno da li može da pomogne reprezentaciji na velikom takmičenju.

Prvenstvo počinje 1. septembra, dok Srbija prvi meč igra dan kasnije. Teoretski, dovoljno je vremena, ali je pitanje i kakve će rezultate pružiti terapije i napori medicinskog tima.

Jasno je da je veliki hendikep ukoliko šuter ne bude u timu. Učešćem u svih šest utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pokazao je koliko je važan šraf nacionalnog tima, te odličnim partijama zaslužio da se nađe u avion za Prag.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike