Nije zaboravljen! Batumovo pominjanje Bodiroge isprovociralo reakciju FIBA

26.07.2022

12:55

0

Autor: 24sedam

Svetska kuća košarke odgovorila Francuzu preko Tvitera

Nije zaboravljen! Batumovo pominjanje Bodiroge isprovociralo reakciju FIBA
bodiroga1 - Copyright mnpress

Francuska NBA zvezda Nikola Batum odgovarajući na pitanje navijača "ko je najpotcenjeniji igrač Evrope" isprovocirao je čak i svetsku košarkašku kuću da reaguje preko Tvitera.

Naime, Batum je istakao Dejana Bodirogu (49 godina, 204 cm) kao najpotcenjenijeg košarkaša na "starom kontinentu", a FIBA je kratkim videom srpskog košarkaša pokušala da podseti svoje pratioce sa činjenicom da je Srbin bio u svoje vreme zaista veliki majstor.

mnpress
Nikolas Batum

 

Izvađeni su iz arhive fragmenti meča selekcije Srbije i Crne Gore protiv "drim tima" u beogradskoj Areni iz 2004. godine i to kako je Bodiroga svojom čuvenom igrom leđima do ludila dovodio Amerikance.

 

 

Ipak, u biografiji nema podatak da je nastupao u NBA (draftovan od Sakramenta 1995. godine kao 51. pik) i otuda možda i osećaj kod Batuma, koji je rekao da mu je Srbin bio idol u dečačkim danima, da su njegovi rezulztati i košarkaško umeće  potcenjeni od navijača.

Inače, Bodiroga je igrao za Trst, Olimpiju Milano, Real Madrid, Panatinaikos, Barselonu i Romu, osvojio je dve Evrolige sa Panatinasikosom i Barselonom, dok mu u dresu reprezentacije nedostaje jedino zlatna medalja sa Olimpijskih igara.

Bio je dva puta svetski prvak, tri puta evropski, ima srebro sa OI 1996. godine, više MVP priznanja na raznim klupskim takmičenjima i sa nacionalnim timom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike