Bodiroga otkrio zašto nije došao kod Obradovića u Partizan! Na ovo smo čekali 30 godina!

23.02.2022

13:34

0

Autor: 24sedam

Legendarni košarkaš želeo je da zaigra u crno-belom dresu, ali ga je karijera odvela na drugu stranu

Bodiroga otkrio zašto nije došao kod Obradovića u Partizan! Na ovo smo čekali 30 godina!
49601fac6471a_BODIROG6 - Copyright MN Press

On je legenda srpske, evropske i svetske košarke. Naosvajao se trofeja i trofeja, ali jednu želju nije ostvario.

A moglo je da se desi. Tačno 30 godina prošlo je otkako Dejan Bodiroga nije poslušao svoje srce i nije obukao dres Partizana.

Za to je kriv Krešimir Ćosić, koji je pronašao način da ubedi mladog Bodirogu da ne obuče crno-beli dres.

- Krešo me zvao u jedan kamp, tamo sam bio sedam dana i rekao mi je da želi da dođem u Zadar. Vratio sam se kući u Zrenjanin i rekao sam roditeljima da ipak ne bih išao u Zadar jer mi je želja bila da zaigram za Partizan, ali je Krešo tu odigrao majstorsku rolu. Bio je strpljiv, nije forsirao, pustio me da razmislim i onda je nakon dve nedelje došao u Zrenjanin i uverio me da je to najbolja odluka za moju karijeru - ispričao je Dejan Bodiroga za index.hr, pa se prisetio i ne baš lepih scena pred početak rata u Jugoslaviji:

- Nešto kasnije, pred sam rat, u proleće 1991, kad sam potpisao ugovor, počele su da se događaju i neke situacije koje nisu bile prijatne. Tada je jasno bilo da će rat početi i počele su u gradu da se događaju neke ružne stvari, ali njih želim da zaboravim i da pamtim samo lepe trenutke, kojih je bilo puno.

Postojala je i tada opcija da dođe u Partizan, koji će godinu dana kasnije osvojiti titulu prvaka Evrope sa Željkom Obradovićem na klupi.

- Prva ideja je bila da idem kod Kreše u AEK. Međutim, kad su se Krešo i Boša Tanjević čuli, to je bilo to. Tanjević me je uverio da je to najbolja odluka za mene, Krešo je tu takođe puno pomogao. Kad već sa 16 godina nisam prešao u Partizan, a znamo šta se tada sve događalo u bivšoj Jugoslaviji, odlučio sam da je najbolje za mene da odem u Trst kod Tanjevića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike