Veliki Dirk otkrio surovu istinu o profesionalnim sportistima: Sve me boli, jedva se krećem, svakodnevno trpim

20.07.2022

11:32

0

Novicki misli da nije trebalo da igra poslednje 2 sezone - sada pati zbog te odluke

Veliki Dirk otkrio surovu istinu o profesionalnim sportistima: Sve me boli, jedva se krećem, svakodnevno trpim
profimedia-0674012940 - Copyright Profimedia

Za mnoge je i dalje najbolji evropski košarkaš svih vremena – Dirk Novicki. Proveo je 21 sezonu u NBA i sve u jednom klubu – Dalas Maveriksima, koji su ga uzeli čim ga je Milvoki draftovao 1998.

Samo je Vins Karter igrao duže u NBA od njega – 22 sezone – ali je Novicki jedini koji je to uradio u jednom klubu. Osvojio je i šampionski prsten 2011. i bio je MVP finala (tada je i prsten uzeo naš Peđa Stojaković), kada je njegov Dalas pobedio "supertim" Majamija, u kome su igrali Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš.

Penzionisao se 2019. a sada je specijalni savetnik u Dalasu. Ipak, u godinama od povlačenja, nekoliko puta je priznao da je možda i predugo bio igrač, zbog čega sada plaća jako visoku cenu fizički i da su bolovi nešto sa čim živi svakodnevno.

- Stalno mislim da te dve poslednje sezone u NBA sigurno nisu bile vredne ovoga. Bilo je blistavih trenutaka, naravno, ali tim nije imao dobre rezultate, a činjenica je da sam ja jedva mogao da se krećem – rekao je Novicki u podkastu svog zemljaka Tonija Krosa, veznog igrača Real Madrida.

Ipak, igrao je i te dve sezone, a posledice toga oseća svakodnevno.

- Da sam se penzionisao dve godine ranije, siguran sam da bih se sada bolje kreato. Mogao bih da igram fudbal s decom s vremena na vreme. Sada ne mogu čak ni to.

Nije samo fudbal, Novicki je veliki ljubitelj tenisa, ali ne može da ga igra kako treba.

- Tenis je sjajan sport, vrlo zabavan. Ali, ako ne možeš da se krećeš kako je Bog namerio, onda je teško. Pokušavam da igram par dana nedeljno, ali ja skoro da uopšte nisam pokretan. Praktično jedino što igram su dublovi – udarim nekoliko forhenda iz pozadine i ne baš mnogo šta drugo.

Novicki je rekao da je jako teško da se čovek oprosti od sporta posle tako bogate karijere. Ali, uprkos svim fizičkim problemima, kaže da je srećan u penziji.

- Sada je najbolja stvar što mogu da organizujem svoje vreme. Mogu da izdvojim mesec dana i potpuno se posvetim nekim stvarima kod kuće sa ženom. Onda mogu da budem aktivan nekoliko nedelja kao savetnik u Mavsima. Sada sam sam sebi šef. Zato sam rekao funkcionerima Maveriksa kakvu ulogu želim, nisam hteo da radim puno radno vreme. Ovako mi baš prija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike