Euforija u Dalasu, veliki Dirk se vraća kući

18.06.2021

17:44 >> 17:50

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji nemački reprezentativac dobio funkciju u Mavsima

Euforija u Dalasu, veliki Dirk se vraća kući
Copyright Profimedia

Dirk Novicki se vraća kući. Legendarni nemački reprezentativac i nekadašnji košarkaš Dalasa dobio je poziv vlasnika Marka Kjubana da postane specijalni savetnik, što je jedan od najboljih Evropljana u NBA svih vremena rado prihvatio.

Čekao je Novicki ovaj poziv i na kraju ga je dočekao. U međuvremenu se divio Nikoli Jokiću i odbio ponudu Stiva Neša da mu bude pomoćnik u Bruklinu, uz objašnjenje kako ne zna da li bi mogao da ode bilo gde osim u Dalas.

A poziv u pomoć stigao je u veoma delikatnom trenutku za Mavse, pred kojima je potraga za novim generalnim menadžerom i trenerom, čiji izbor će i biti prvo zaduženje Novickog na novom poslu.

– Mark mi je ponudio ulogu specijalnog savetnika i srećan sam što mogu da podržim moje Mavse. Doni Nelson i Rik Karlajl su mi bili mentori i odigrali su ogromnu ulogu u mojoj karijeri i u uspesima ove franšize. Nedostajaće mi. Sada mi je važno da se pridružim Marku i da doprinesem koliko mogu da idemo napred – rekao je Novicki.

Sjajni Nemac je jedini igrač u istoriji najjače lige na svetu koji je 21 sezonu igrao u dresu istog tima, a 2011. godine se okitio MVP priznanjem, vodivši Dalas do njihovog jedinog šampionskog prstena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike