Legendarni član Pistonsa se setio jugoslovenskih košarkaša, pa Dražena uporedio sa Bulutom! A dotakao se i Jokića

15.07.2022

12:58

0

Hvalospevi sa svih strana

Legendarni član Pistonsa se setio jugoslovenskih košarkaša, pa Dražena uporedio sa Bulutom! A dotakao se i Jokića
Dušan Domović Bulut Dražen Petrović - Copyright AP/Jeff Roberson

Jedan od najboljih basketaša sveta, Dušan Domović Bulut već drugu sezonu igra u BIG 3 ligi, gde sa ekipom Elijens, iz kola u kolo, blista i pokazuje zašto su strahovali svetski timovi i na FIBA terenima.

Bulut ima čast da u Sjedinjenim Američkim Državama sarađuje sa Rikom Mahornom, nekadašnjom legendom Detroit Pistonsa, koji je sada trener tima Elijens.

Mahorn je sa Pistonsima, dok je igrao zajedno sa Ajzeom Tomasom, Džoom Dumarsom, Denisom Rodmanom, Bilom Lembirom i ostalima, obeležio jednu epohu.

Elijensi su apsolutni hit u BIG 3 ligi ove sezone, jer su posle četiri uvodna kola na deobi prvog mesta sa tri pobede i samo jednim porazom, a Mahorn ni ne želi da krije da je oduševljen igrama srpskog basketaša.

- Dušan radi sjajan posao kao lider. Na izvanredan način vodi ovaj tim na terenu i zaista mi je veliko zadovoljstvo da treniram njega, ali i ostale momke u ekipi, jer silno žele da pobede u svakoj utakmici - počeo je priču Mahorn, te otkrio da je o Bulutu mnogo znao i pre doalska u Ameriku:

- Kada je poznati hip-hop muzičar i glumac Ajs Kjub osnovao BIG 3 ligu, osim igrača koji su nam u Americi bili na oku, pitali smo se ko bi još mogao da odgovori visokim zahtevima ovog takmičara. Verujte mi Dušan je dugo bio na mojoj listi, ali postojala su određena ograničenja pošto je igrao na takmičenjima pod okriljem FIBA pa se kalendar poklapao. Gledao sam ga prošle godine, sad ga treniram i to je izvanredno iskustvo.

Nije tu bio kraj pohvalama na račun srpskog basketaša, te je izdvojio i njegov najveći kvalitet.

- Pa, to što ne priča mnogo. Šalim se, naravno - nasmejao se Mahorn i potom nastavio:

- On je rođeni lideri. To je njegov najveći kvalitet, kao i razumevanje toga koliko su rad i naporan trening važni. Znate, imao sam zadovoljstvo da igram sa momcima kao što su Dino Rađa i Dražen Petrović i oni su bili izuzetno vredni, veoma posvećeni košarci. Želeli su da uvek budu bolji, pogotovo protiv NBA igrača. Dušan je kao oni, njegov karakter mu nikada ne dozvoljava da odustane i uvek želi da pobedi. To jednostavno morate da imati u sebi ukoliko želite da uspete u sportu.

Nekadašnji NBA as je potom, Dušanu dodelio veliku čast, poređenjem sa čuvenim Draženom Petrovićem.

- Dražen je nenormalno mnogo trenirao. Radio je individualno pre treninga sa ekipom, a znao je da trenira i neposredno posle utakmica. Bio je stalno fokusiran na to kako bi bio bolji. Dušan je isti takav. Čak i u ovim godinama, a ima 36, želi i dalje da se usavršava i napreduje i to je fantastično.

Na kraju, Mahorn nije želeo da izdvaja najboljeg srpskog košarkaša, ali pohvale uputio na račun trojice.

- Imao sam priliku da igram protiv Vlade Divca i Peđe Stojkovića, a Srbija je imala i danas ima igrače koji podižu nivo kvaliteta košarke na globalnom nivou. Pogledajte samo Jokića, on je MVP i košarka je nešto po čemu ste prepoznatljivi u svetu - zaključio je Rik Mahorn.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike