FMP predstavio novog pleja, debitanta u Evropi: San mi je bio da postanem profesionalni košarkaš

04.07.2022

12:03

0

Klub iz Železnika jači za organizatora igre

FMP predstavio novog pleja, debitanta u Evropi: San mi je bio da postanem profesionalni košarkaš
Trent-Frejzer - Copyright KK FMP

Košarkaši FMP-a dobili su novo pojačanje na poziciji plejmejkera, a reč je o Amerikancu Trentu Frejzeru.

Organizator igre stiže pravo sa koledža Ilinois, te ga očekuje pravi izazov.

S obzirom da domaćoj javnosti nije previše poznat, iz kluba su želeli da ga približe navijačima, te je usledilo kratko predstavljanje na zvaničnom sajtu kluba.

- Mislim da me je zabavno gledati. Pokušavam da uvek budem na visokom energetskom nivou što je značajno za tim, a to i publika voli da vidi. Brzo se krećem sa loptom i volim da igram na ’’otvorenom terenu’’. U pozicionoj igri se trudim da pronalazim rupe u odbrani i da što više držim svoje saigrače uključene. Kao što sam rekao trudim se da igram sa mnogo energije i mnogo volim da pobeđujem pa sam spreman da uradim sve što se od mene traži da bi ekipa došla do pobede - rekao je Trent Frejzer u uvodnom izlaganju, te se dotakao igranja daleko od doma i prve profesionalne sezone:

- Moj san je bio da postanem profesionalni košarkaš i radio sam na tome. Svestan sam da ću sada biti daleko od kuće, ali od kada igram košarku uvek sam daleko od kuće. Pohađao sam koledž koji nije iz mog rodnog mesta, puno smo putovali širom SAD i sa tog aspekta nije ovo novost za mene. Mislim da sam prilično prilagodljive prirode i nemam problem da se uklopim u novu sredinu, na nove ljude. Mislim da će dolazak u Evropu zahtevati velika prilagođavanja, ali svako jutro kada se probudim srećan sam jer radim ono što volim, pogotovo što je to na visokom nivou, pa me ne čini nervoznim što ću biti daleko od kuće.

Novi plej ekipe iz Železnika je potom govorio o ciljevima za narednu sezonu.

- Moj lični cilj je da budem jedan od lidera. Želim da moj tim veruje u mene i da budem dobar saigrač. Želim da napredujem i budem jedan od vodećih igrača u ligi. Ipak, najveći cilj za mene jeste da pobeđujemo kao tim. To je za mene jednostavno – pokušaćemo da se zabavljamo kada god izađemo na teren i ići ćemo na pobedu u svakoj utakmici - rekao je Frejzer.

Sa trenerom Nenadom Stefanovićem, već je razgovarao, a kako i sam kaže, već su uspostavili dobar odnos.

- Razgovarao sam sa trenerom Stefanovićem u više navrata. Biću njegov plejmejker na terenu i spreman sam da ga slušam šta god da kaže i ispunjavam zadatke koje mi da. Već sada imamo veoma dobru saradnju i veoma mi se sviđaju njegove ambicije za predstojeću sezonu. Mogu da kažem da je on neverovatan trener, osoba koja voli da se takmiči i tu mogu da kažem da smo veoma slični. Jedva čekam da krenemo da sarađujemo na terenu i da zajedno ostvarujemo pobede - zaključio je Trent Frejzer.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike