FMP ga lansirao u orbitu! Brajs Džons sezonu iz snova krunisao potpisom za evropskog velikana!

27.06.2022

17:53

0

Autor: 24sedam

Američki plejmejker karijeru nastavlja u Francuskoj

FMP ga lansirao u orbitu! Brajs Džons sezonu iz snova krunisao potpisom za evropskog velikana!
fmp-partizan-75 - Copyright MN Press

Sezonu iz snova u dresu FMP-a Brajs Džons je krunisao ugovorom karijere. Nekadašnji plejmejker čačanskog Borca i „pantera“ posle nekoliko sezona u AdmiralBet ABA ligi karijeru nastavlja u dresu francuskog velikana Limoža, koji je na društvenim mrežama već predstavio pojačanje za nastupajuću sezonu.

- Brajs je naš prvi američki novajlija i veoma sam srećan što nam se pridružio. Pokazivao je dosad sposobnost da je igrač koji može da bude na lestvici iznad. Svoje vođstvo je pokazao u FMP-u plej-ofu Jadranske lige, kada ih niko nije očekivao na tom nivou. Njegova želja da nam se pridruži uprkos većim ponudama drugih klubova snažan je znak za Limož. Uveren sam da će mnogo pomoći ekipi naredne sezone i da će sa nama napraviti još jedan korak unapred – kazao je sportski direktor francuskog kluba Kevin Anstet.

 

 

Džons je u sezoni za nama imao učinak od 16 poena (četvrti najbolji strelac) i 6.7 asistencija po meču u regionalnom takmičenju, a u takmičarskoj godini koja sledi imaće priliku da se okuša i na međunarodnom nivou, pošto će se Limož takmičiti u FIBA Ligi šampiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike