Orlići odleteli na Svetsko prvenstvo! Očekujemo mnogo u Malagi!

30.06.2022

11:15

0

Autor: 24sedam

Neka momci daju svoj maksimum, pa da vidimo koliko vredimo, poručuje selektor Avramović

Orlići odleteli na Svetsko prvenstvo! Očekujemo mnogo u Malagi!
U17 reprezentacjia Srbije - Copyright Printscreen/kss.rs

Dok seniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra odlučujuće mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo, njihove mlađe kolege (do 17 godina) otputovale su na Mundobasket u Španiju.

Selektor Dragoljub Avramović prelomio je i saopštio kojih će 12 igrača povesti u Malagu, a na spisku su: Ognjen Stanković, Andrej Mušicki, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Mitar Bošnjaković, Asim Đulović, Pavle Nikolić, Lazar Gačić, Bogoljub Marković, Danilo Dožić, Viktor Mikić i Filip Jović.

Pored Avramovića u stručnom štabu su pomoćni treneri Tomislav Tomović i Marko Spasić, kondicioni trener Marko Lasković, fizioterapeut Milan Bosić i tim menadžer Milenko Tepić.

- Zaista sam zadovoljan kako su protekle pripreme i kako su igrači bili motivisani i spremni za rad. Zadovoljan sam atmosferom među njima. U smislu voljnog momenta i tog timskog duga, ništa se nije promenilo u odnosu na prošlogodišnje okupljanje ovog tima - rekao je pred put selektor,  pa se okrenuo obavezi skraćivanja spiska.

- Sve igrače koji su bili na širem spisku smo proverili. Naravno, uvek je najteža stvar kada treba odrediti kojih 12 će ići na takmičenje. Nadam se smo uradili pravu stvar i da smo odabrali igrače koji su spremni da na ovom Svetskom prvenstvu daju sve od sebe, kao što je bio slučaj prošle godine u Novom Sadu. Naravno, uvek ostaje žal što na takmičenje ne može da krene 15 ili 16 igrača.

Srbija će na SP igrati u grupi A sa Francuskom, Kanadom i Novom Zelandom, a prvi meč je sa "trikolorima" 2. jula.

- Ako krenemo po imenima, Francuska i Kanada su jako kvalitetne reprezentacije u svakom uzrastu, ne samo do 17 godina. Novi Zeland je došao ovde kao treći sa Šampionata Azije. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Znamo da je grupa teška.

 

 

Prema sistemu takmičenja, sve ekipe iz prve runde ići će dalje. Ovaj deo se igra zbog "raspodele" startnih pozicija pred nokaut fazu.

- Zbog toga će najvažnija utakmica biti osmina finala, gde ćemo da se ukrstimo sa nekim iz B grupe, gde su Španija, Dominikanska Republika, Japan i Litvanija. Već smo uradili analize rivala, znamo sve ekipe, počeli smo da pripremamo momke i psihički i taktički za te utakmice. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, u dobrom raspoloženju. Svaki meč ima svoju težinu. Nadam samo se da će momci, kao i prošle godine u Novom Sadu, i sada dati svoj maksimum. Da li će to biti dovoljno za medalju ili za neki utešni plasman, videćemo - poručio je Avramović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike