Zvezda ostaje i bez najvažnijeg, posle Holinsa i Davidovca odlazi i Kalinić? Tri kluba spremna da plate 150.000 evra

28.06.2022

08:00

0

Autor: G. F.

I dalje nije poznato hoće li Dejan Radonjić ostati trener

Zvezda ostaje i bez najvažnijeg, posle Holinsa i Davidovca odlazi i Kalinić? Tri kluba spremna da plate 150.000 evra
Nikola Kalinić - Copyright MN Press

Posle osvojene triple krune, titule u AdmiralBet ABA ligi, u KLS i trijumfu u Kupu Radivoja Koraća, nije se dalo naslutiti da će ovo leto biti burno za KK Crvena zvezda.

A izgleda baš hoće. Otišao je Ostin Holins u Makabi, Mali Kalemegdan je napustio i Dejan Davidovac, novi igrač moskovskog CSKA, a trener Dejan Radonjić ima rok do 30. juna da se izjasni o produžetku saradnje.

A sada stiže još teža vest za crveno-bele - na izlaznim vratima je i najvažniji šraf u Zvezdinoj mašineriji Nikola Kalinić.

Italijanski novinar Mateo Andreani, koji prilično dobro poznaje dešavanja u evropskoj košarci, javlja da su čak tri kluba "zagrizla" za Kalinu.

 

 

- Kalinić je veoma tražen na tržištu. Već ranije je javljeno da ga želi Barselona. Ali, interesovanje su pokazali i Monako i Olimpijakos. Kalinić ima otkupnu klauzulu u ugovoru sa Crvenom zvezdom od oko 150.000 evra - otkrio je Andreani.

Zvanično se još ništa nije desilo, ali bi u slučaju da i Kalinić napusti klub, Zvezda morala da pravi ozbiljnu i zahtevnu rekonstrukciju, kako bi i naredne sezone bila u stanju da jurne u odbranu tri osvojena trofeja, pa i na neku zapaženiju ulogu u Evroligi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike