Zvezda ostala bez jednog od ključnih igrača! Htela je da ga zadrži, ali je stigla ponuda koja se ne odbija

25.06.2022

13:20

0

I sledeće sezone će igrati u Evroligi

Zvezda ostala bez jednog od ključnih igrača! Htela je da ga zadrži, ali je stigla ponuda koja se ne odbija
20220308npHollins13 - Copyright MN Press

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u prošloj sezoni napušta klub. Posle osvojena tri trofeja, Ostin Holins ide u Makabi Tel Aviv.

Ovaj krilni igrač bio je vrlo važan deo tima, pogotovo u odbrani, ali je ipak doneo odluku da ode u Izrael za više novca. Vest o transferu prvi je objavio portal Mozzart sport, a posle su je potvrdili i drugi dobro obavešteni izvori.

Prema ovim nezvaničnim informacijama, Holins će u Makabiju u prvoj sezoni zaraditi 600.000 dolara neto, što objašnjava zašto nije došlo do produžetka saradnje sa Zvezdom, koja je bila vrlo zainteresovana za to.

Holins igra na visokom nivou već nekoliko godina, a prošle sezone je bio jedan od najboljih defanzivaca (neko će reći i najbolji) u AdmiralBet ABA ligi. Napadački učinak u 30 mečeva na Jadranu bio mu je 9,1 poen, uz 2,3 skoka. U Evroligi je imao prosek od 8,1 poena.

Ipak, taj napadački učinak se popravljao kako je sezona odmicala, da bi na kraju bio jedan od ključnih igrača u finalnoj seriji protiv Partizana, koju su crveno-beli dobili 3:2.

Sa Makabijem je sada dogovorio ugovor na godinu dana, sa opcijom produženja na još godinu.

Iz Zvezde je već otišao Maik Cirbes, bez ugovora su i Dejan Davidovac i Branko Lazić, dok je vođa tima Nikola Kalinić vrlo tražen u Evropi i pitanje je da li će crveno-beli moći da ga zadrže.

Neizvestan je i najvažniji potpis, jer razgovori sa trenerom Dejanom Radonjićem još traju, dok je i predsednik kluba lično, Nebojša Čović rekao da je i njegov ostanak neizvestan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike