Davidovac prvi put kao igrač CSKA: Čast mi je da nastavim srpsku tradiciju u Moskvi!

26.06.2022

15:49

0

Autor: 24sedam

Srpski reprezentativac predstavljen u armijskom klubu

Davidovac prvi put kao igrač CSKA: Čast mi je da nastavim srpsku tradiciju u Moskvi!
Deyan-Davidovats_1180x670 - Copyright Promo/BC CSKA

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ostvario je transfer karijere. Iako naredne sezone neće igrati u Evroligi, poziv velikana kao što je CSKA se ne odbija, pa je srpski reprezentativac u nedelju stavio paraf na jednu plus jednu sezonu sa moskovskim gigantom.

Rođeni Zrenjaninac oprostio se od crveno-belih sa odbranjenom triplom krunom, a u novom klubu jedan od glavnih ciljeva biće povratak Armije na regionalni tron.

- Veoma mi je drago što sam došao u legendarni klub kao što je CSKA. Nikada nisam igrao van Srbije i srećan sam što je moj prvi inostrani korak u klubu sa takvom reputacijom – rekao je Davidovac za sajt CSKA i dodao:

- Čast mi je da nastavim srpsku tradiciju u CSKA, posle imena poput Ivkovića, Krstića, Teodosića… Svi ćemo biti veoma motivisani da sledeće godine vratimo trofej VTB lige – prvi su utisci Dejana Davidovca posle potpisivanja ugovora.

Srpskog košarkaša u CSKA je dočekao novi trener Emil Rajković.

- Dejan je svestran igrač koji može da se koristi na više pozicija. Njegova najveća vrednost je visok koeficijent inteligencije, sposobnost prodora i razvlačenja odbrane – nije krio sreću zbog novog pojačanja iskusni strateg.

Rajković je nastavio da hvali Davidovčeve ofanzivne karakteristike.

- Može da dribla, napada, asistira… Igrajući u Evroligi za Zvezdu pokazao je spremnost na timsku igru, da nije sebičan, da voli da povezuje bekove i centre. Želim mu da ispuni sve uloge u našem sistemu i timu – kazao je Emil Rajković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike