Iz Mege u CSKA! Ružencev se vratio kući!

16.06.2022

14:42

0

Autor: 24sedam

Talentovani bek potpisao četvorogodišnji ugovor sa Armejcima

Iz Mege u CSKA! Ružencev se vratio kući!
Samson Ružencev - Copyright MN Press

Prethodnih dana se šuškalo, a danas je stigla zvanična potvrda. Dosadašnji košarkaš Mege Samson Ružencev potpisao je četvorogodišnji ugovor sa ruskim velikanom moskovskim CSKA.

Supertalentovani bek se tako posle nekoliko godina vraća kući, pošto je upravo iz mlađih kategorija Armejaca otišao u SAD. Sa 14 godina preselio se u srednju školu Hamilton Hajts, a posle jedne sezone u NCAA u dresu Floride došao je prošle godine u Megu sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Iza Ruženceva je sjajna sezona. Bio je mladi bek jedan od najjačih aduta Vlade Jovanovića, pod čijom se rukom usavršio dovoljno da ekspresno izbori povratak u jedan od najboljih košarkaških kolektiva na Starom kontinentu.

- Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanja - rekao je prvi čovek Moskovljana Andrej Vatutin.

Ružencev je prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi imao učinak od 6.8 poena i tri skoka u proseku na 21 utakmici regionalnog takmičenja, dok je devet utakmica u KLS završio sa 14.6 poena, 6.8 skokova i 2.6 asistencija.

- Veoma mi je drago što sam u CSKA. Iskren da budem, nisam očekivao da se sve ovo odigra ovako brzo. Pre samo dve nedelje sam mislio da ću nastaviti da igram u Megi. CSKA je tim koji pratim od detinjstva, gledao sam brojne utakmice na televiziji. Tako je prelazak u njegove redove bez sumnje velika stvar za mene - istakao je mladi Ružencev.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike