Gorki kraj slavne i trofejne ere - CSKA ostao bez titule u Rusiji, a onda se rastao sa trenerom

05.06.2022

14:54

0

Verovali ili ne, "armejci" više nisu šampioni Rusije

Gorki kraj slavne i trofejne ere - CSKA ostao bez titule u Rusiji, a onda se rastao sa trenerom
20201022mmItudis03 - Copyright MN Press

Kraj jedne ere – Dimitris Itudis se rastao sa CSKA. Posle osam godina, dve Evrolige, šest nacionalnih titula, šest VTB liga i brojnih drugih trofeja, grčki trener odlazi iz Moskve.

Očekivala se ovakva odluka još od februara zbog dešavanja u Ukrajini i izbacivanja ruskih klubova iz Evrope, a usledila je danas, posle završetka tamošnjeg plej-ofa, u kome je prekinuta neviđena dominacija "armejaca"

To bi, naravno, bila i vest za sebe: Posle 18 uzastopnih titula i 27 od 30 u samostalnoj Rusiji, CSKA više nije šampion te zemlje. Zenit iz Sankt Peterubrga je osvojio svoju prvu titulu, pošto je slavio 3:1 u seriji.

Ipak, posle februara, dva tima su napustila ligu, a CSKA je ostao bez mnogo važnih igrača, jer su otišli Tornike Šengelija, Johanes Vojtman, Gabrijel Lundberg, Marijus Grigonis, Kevin Pangos, Danijel Haket i Džoel Bolomboj.

Što se tiče Itudisa, on je dva puta bio najbolji trener Evrolige. Sada je selektor Grčke, a videćemo gde će nastaviti klupsku karijeru, pošto se šuškalo da će zameniti Aleksandra Đorđevića u Fenerbahčeu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike