Hrvati osudili srpskog košarkaša zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti! Dobio je pola godine uslovno

24.06.2022

10:36

0

Autor: 24sedam

Naš internacionalac Aleksandar Bursać prethodnu sezonu proveo je igrajući za Zadar

Hrvati osudili srpskog košarkaša zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti! Dobio je pola godine uslovno
20211031ivFmpZadar11 - Copyright MN Press

Srpski košarkaški internacionalac, krilni centar Zadra Aleksandar Bursać uslovno je osuđen na šest meseci zatvorske kazne, pišu tamošnji mediji!

Bursać je osuđen zbog "širenja i prenošenja zaraznih bolesti" i nikako ne sme da ponovi prekršaj koji mu se stavlja na teret.

A radi se zapravo o jednoj mini zabavi za četiri osobe organizovanoj 13. januara, verovatno dočeku Srpske nove godine. Problem je što je Aleksandar Bursać tada bio u izolaciji i kako je sud utvrdio svojevoljno je prekršio meru lečenja u kućnim uslovima.

Portal 057onfo.hr prenosi saznanje da su na zabavi bile i njegove kolege iz kluba koje su nedugo nakon toga bile pozitivne na koronavirus.

- Okrivljeni nije postupio po propisima kojima nadležno državno telo naređuje odvajanje bolesnika zbog sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti među ljudima, zbog čega je došlo do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima, čime je počinio krivično delo protiv zdravlja ljudi - širenje i prenošenje zarazne bolesti - navodi pomenuti portal delove presude Opštinskog suda u Zadru, koje je preneo portparol Davor Dubravica.

Presuda je pravosnažna, a Bursać neće završiti iza rešetaka ukoliko ne ponovo krivično delo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike