Kad legenda zagrmi! NBA više liči na takmičenje u šutiranju trojki nego na košarku, nije mi to zanimljivo!

23.06.2022

07:10

0

Autor: 24sedam

Čuveni Karim Abdul Džabar, najbolji strelac u istoriji lige, otkrio šta ga muči u modernoj igri pod obručima

Kad legenda zagrmi! NBA više liči na takmičenje u šutiranju trojki nego na košarku, nije mi to zanimljivo!
profimedia-0083966198 - Copyright Profimedia

Iznedrila je NBA liga mnogo velikih asova, Kuća slavnih je sve popunjenija, ali ima i onih imena pred kojima svi osete potrebu da "stanu mirno".

Jedan od tih posebnih sigurno je Karim Abdul Džabar, slavni as Milvokija i Los Anđeles Lejkersa, šestostruki šampion NBA lige sa isto toliko MVP priznanja. Čovek koji je za celu karijeru postigao samo jednu trojku, a i dalje je najbolji strelac u istoriji NBA lige.

E taj as, takva legenda, gostujući u  "Tonight show" programu Džimija Falona, ima šta da kaže o aktuelnom trenutku, ali i budućnosti NBA lige. A njegove reči nisu baš preterano lepe.

- Iskreno meni sve to liči na šutiranje trojki! U moje vreme smo imali po deset pokušaja za tri poena u toku utakmice, a danas imate po 20 u jednoj četvrtini. Neko to voli, ali meni nije toliko zanimljivo - rekao je Džabar i, reklo bi se, pogodio u centar mete.

Onog starog dobrog šmeka igre pod obručima je sve manje i manje. Možda je to i dobro, možda se zaista radi o napretku u košarkaškoj igri, ali se mora priznati da su utakmice nekada bile daleko zanimljivije od ovih današnjih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike