Nestvarno! Jokić je najbolji u istoriji NBA, isplivao podatak koji pokazuje svu dominaciju Srbina!

22.06.2022

19:02

0

Igrač kao što je Nikola nikada nije viđen u NBA i ovaj podatak to dokazuje

Nestvarno! Jokić je najbolji u istoriji NBA, isplivao podatak koji pokazuje svu dominaciju Srbina!
Tan2022-3-15_31836358_0 - Copyright Tanjug/AP

Nikola Jokić je i ove sezone bio MVP NBA, drugi put uzastopno, iako njegov Denver nije mogao daleko u plej-ofu zbog brojnih povreda.

Ipak, Jokić je rešen da ostane u Denveru i postigne nešto, a svi se slažu da su njegove partije neverovatne. On je mnogo puta ušao u istoriju, a pedantni statističari NBA beleže brojne zanimljive podatke.

Sada se pojavio jedan koji ponovo pokazuje kolika je Jokić igračka veličina i u kakvom se probranom društvu našao kada je u pitanju jedan broj. A kada se stvari stave u perspektivu, dolazi se do prostog zaključka – niko nikad u NBA nije radio ovo šta radi "Džoker"!

Ugledni sajt Statsmuse objavio je da su samo trojica igrača u četiri navrata u svojim MVP sezonama imala procenat šuta veći od 58 odsto! Jokić se tako našao u društvu legendi Karima Abdul-Džabara i Vilta Čemberlejna.

Jokić je 2022. uspeo u tome, prvi put posle više od 40 godina, Karim je to uradio 1980, a Čemberlejn u dva navrata – 1967. i 1968.

Ali, Jokić je jedini koji je to radio sa prosekom od više od 25 poena po meču, tako da je bukvalno jedini MVP u istoriji NBA kome je to pošlo za rukom.

 

 

Inače, Nikola Jokić je odigrao sedam sezona u NBA i samo jednom, u sezoni 2017/18. je imao prosečan šut iz igre ispod 50 odsto, odnosno 49,9! Eto, da budemo pedantni.

Nema se šta drugo reći osim da je Jokić blago srpske, evropske i svetske košarke. Sada jedva čekamo septembar i kontinentalni šampionat, na kome bi trebalo da gledamo i "Jokaru" u dresu reprezentacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike