Šaras u klin, Mirotić u ploču: Trener i najbolji igrač Barselone ne vide sezonu na isti način

20.06.2022

06:49

0

Barsa poržena u finalu plej-ofa od Real Madrida

Šaras u klin, Mirotić u ploču: Trener i najbolji igrač Barselone ne vide sezonu na isti način
Copyright Profimedia

Novi šampšion Španije u košarci je Real Madrid. Tokom većeg dela sezone činilo se da će ovo biti godina u znaku Barselone, ali onda su "kraljevi" napravili preokret u beogradskom polufinalu Evrolige, a sada su veći kvalitet potvrdili i u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige.

Posle konačnih 1-3, trener Barse Šarunas Jasikevičijus i najbolji igrač Nikola Mirotić imali su drugačije poglede na učinak ekipe u ovoj takmičarskoj godini. Mnogi su njihove drugačije poglede na stvarnost videli kao i povod za definitivan razlaz koji bi mogao da usledi tokom leta. Litvanac je posle poraza rekao da je iza njegove ekipe uspešna sezona, uprkos izgubljenim trofejima, dok je Mirotić rekao da se uspešnost meri peharima kojih nema:

- Uradili smo šta je trener tražio od nas, ali nije išlo. Uvek se trudimo da igramo kako on traži, ali napravili smo mnogo grešaka. Oni su znali koje su naše jače strane i uspeli su da nas neutrališu - rekao je Mirotić.

Podgoričanin nije želeo da ulepšava stvarnost:

- Ova sezona je, po mom mišljenju, veliki neuspeh. Ovaj tim je izgrađen za mnogo više, morali smo da uradimo mnogo više. Cilj nije postignut. To je neuspeh, jer smo Barsa . U poslednja dva meseca, iz meni nepoznatog razloga, došlo je do pada naše kondicije. Kada nam je bilo najpotrebnije da budemo na vrhuncu spremnosti, nismo bili na potrebnom nivou. To je realnost.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike