Real patosirao Barsu i brejkom počeo borbu za španski tron!

13.06.2022

21:29

0

Autor: 24sedam

Madriđani slavili u Blaugrani

Real patosirao Barsu i brejkom počeo borbu za španski tron!
0MET9986 - Copyright MN Press

Nije Real mogao ništa Barseloni ove sezone. Pet mečeva, isto toliko pobeda izabranika Šarunasa Jasikevičijusa… A, onda je došao Fajanl-for Evrolige u Beogradu, trijumf „kraljevskog kluba“ i sezona za dva najveća španska kluba je dobila potpuno drugačiji momentum…

Real nije uspeo da se vrati na kontinentalni tron, ali je večeras napravio ogroman prvi korak ka šampionskom kraju sezone, pošto je u prvom meču finala plej-ofa Endesa lige u Blaugrani savladao Katalonce 88:75 (30:17, 19:14, 25:20, 14:24).

Ni šokantan ostanak bez trenera Pabla Lasa, koji je nedavno preživeo srčani udar, niti povreda kolena Entonija Rendolfa u startnoj deonici meča, nisu poremetili fokus Ljulju i drugovima u Barsinoj kući, koja je na ulasku u četvrtu deonicu strepela od velike blamaže s obzirom da je Real imao ogromnih plus 23 na poslednjem dvominutnom odmoru.

Ipak, serijom 12:0 u prva tri minuta završnog kvartala Jasikevičijusovi puleni uspeli su da razliku spuste na jednocifren broj (74:63) što im je omogućilo da u svlačionicu odu sa koliko toliko dostojanstvenim porazom.

Dek je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Hanga je dao 16, poena manje je postigao Kozer, dok je Jabusele uz 11 poena imao i devet skokova. S druge strane Laprovitola je ubacio 15 poena, Mirotić je meč završio sa 13, a Kjurik sa 12 poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike