Barsa je živa! Malo sreća, malo više Mirotić za delimičnu odbranu Blaugrane od naleta Reala!

15.06.2022

21:48

0

Autor: 24sedam

Rezultat u finalu plej-ofa Endesa lige je izjednačen

Barsa je živa! Malo sreća, malo više Mirotić za delimičnu odbranu Blaugrane od naleta Reala!
Nikola Mirotić - Copyright MN Press

Imao je Real veliku šansu da u Madrid ponese tri meč lopte u borbi sa Barselonom za povratak na nacionalni tron. Ubedljiv trijumf u prvom duelu finalne serije umalo je krunisan večeras, ali malo sreća, a malo više maestralni Nikola Mirotić uspeli su da delimično odbrane „Blaugranu“ posle prva dva meča odlučujućeg doigravanja Endesa lige – 71:69 (13:17, 19:15, 24:22, 15:15).

Sigurno nikome od domaćina u katalonskoj dvorani večeras nije bilo prijatno kada je Real, posle veoma autoritativnog izdanja u prvom meču, već u 7. minutu drugog duela stigao do dvocifrenog plusa (14:4).

Ipak, za razliku od meča u ponedeljak, Jasikevičijusovi puleni ovoga puta pokazali su reakciju, brzo se konsolidovali i već do prvog dvominutnog odmora uhvatili priključak i meč uveli u rezultatsku klackalicu koja je potrajala do poslednjeg zvuka sirene.

Naturalizovani Španac Nikola Mirotić odigrao je gotovo perfektan meč. Sa 26 poena i sedam skokova gotovo sam je izneo najveći teret utakmice, ali je u samoj završnici i sreća bila na strani Barse.

Najpre 27 sekundi pre kraja kada je Higins dobio dva veoma diskutabilna slobodna bacanja pri nerešenom rezultatu (ispostavilo se na kraju poslednji poeni na meču), ali i u završnom napadu Madriđana u kojem je Hanga na prodoru imao otvoren put do koša za lagano polaganje, umesto kojeg je odlučio da izbaci loptu do Kozera koji je potom promašio šut za pobedu.

Uz Mirotića jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u Barsi bio je Higins (10), dok su Madriđane poenterski predvodili Jabusele (16, 11 sk), Tavares (11) i Hanga (10).

Serija se sada seli u Madrid, a prvi meč na programu je u petak od 21 čas.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike