Micić nije znao da je prvak Evrope: Mislio sam da je nerešeno, pa video da se moji raduju!

15.06.2022

17:12

0

Autor: 24sedam

Srpski košarkaš otkrio kako je doživeo završnicu finala Evrolige

Micić nije znao da je prvak Evrope: Mislio sam da je nerešeno, pa video da se moji raduju!
Vasa Micić prvak Evrope - Copyright MN Press

Košarkaši Efesa predvođeni fenomenalnim Vasilijem Micićem odbranili su titulu šampiona Evrope. Ovde usred Beograda naš as je "dotakao nebo" najpre u polufinalu, a onda i u samoj borbi za trofej.

A kako je sve izgledalo iz njegovog ugla, sa samog parketa? Više nego zanimljivo... Čak i zbunjujuće.

Najpre polufinale sa Olimpijakosom i ona "luda" trojka koja je njegov Efes odvela u finale. sve to pred Arenom punom grčkih navijača.

- Imao sam sitnih problema sa povredom u drugom poluvremenu pa sam uglavnom razmišljao kako da sačuvam snagu za sam finiš. Svestan sam bio da nisam igrao dobru utakmicu, ali sam se osećao dobro u poslednjem minutu. Osećao sam da imam snagu u nogama i da je bilo najbitnije da ostanem koncentrisan - kaže Micić za sajt Evrolige, pa se priseća poslednjeg odlučujućeg napada:

- U tom trenutku sam pokušao da nateram protivnika na preuzimanje, pre svega da Vezenkov bude na meni. Na kraju je sve ispalo idealno jer sam pogodio šut života i to u Beogradu pred njihovim navijačima. Najbolji momenat u karijeri za sada.

Nije bilo mnogo vremena za  odmor, a na red je došlo finale sa Realom. I opet čuveni poslednji napad, i opet lopta kod Vase u rukama.

- Iskren da budem, nikada ne gledam u semafor. Tako je u poslednjih pet godina. Ne znam nikada koliki je rezultat. Samo želim da ostanem miran, koncentrisan. Protiv Reala sam hteo da postignem koš, ali sam video Šejna u uglu da je sam i doneo sam odluku za koju sam smatrao da je najbolja u tom momentu. Kada sam video da je on krenuo da se raduje shvatio sam da smo pobedili, ja sam iskreno mislio da je rezultat bio izjednačen!

 

 

Sa Šejnom Larkinom Micić čini tandem snova. Sa ovim će se složiti svi koji vole i poznaju košarku. I tako je od prvog dana, iako i tu postoji detalj koji nije uobičajen.

- Došao sam iz Žalgirisa, a on iz NBA sa ciljem da se dokaže, ali smo obojica bili skromni i pre svega nismo bili sebični. To je ključ. On je najbolji saigrač koga sam ikada imao. Odličan je košarkaš i sjajan je kao osoba. Uvek je spreman za saradnju. Nikada se nije osetila neka konkurencija između nas dvojice, već smo uvek uspevali da skinemo pritisak jedan sa drugog. Imamo zaista jedinstven i dobar odnos iako nikada nismo otišli na ručak ili kafu.

Posle dve titule prvaka Evrope, MVP nagrade, zvanja najboljeg strelca i brojnih drugih priznanja, Micić je poručio samo jednu stvar.

- Nikada ne jurim individualne nagrade. Odrastao sam sa pritiskom velikog talenta i priče o nagradama su me uvek pratile, stvarale dodatan pritisak, ali na kraju želim samo da me upamte navijači Efesa koliko sam pomogao klubu u osvajanju trofeja. Osvajanje Evrolige i to dve godine uzastopno je stvarno neverovatan uspeh. Kada smo došli u klub bilo je dosta promena, a sada se svi osećamo kao deo velike porodice!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike