Hrvatska košarka u šoku: Jedan od najtrofejnijih klubova pred gašenjem!

14.06.2022

12:04

0

Cibona se nalazi u velikim problemima i postavlja se pitanje kakva je budućnost Zagrebčana

Hrvatska košarka u šoku: Jedan od najtrofejnijih klubova pred gašenjem!
cibona - Copyright MN Press

Košarkaški klub Cibona obeležio je jedan period u Evropi, a sada im preti gašenje i kako sada stvari stoje do kraja meseca katanac je veoma realna stvar.  

Klub je trenutno bez direktora i predsednika, jedini čovek koji ima mandat da donosi odluke je finansijski direktor Ivan Matasić, predstavnik misterioznih investitora predodređenih da spasu posrnulog zagrebačkog diva, ali on je negde u SAD i nedostupan je za komentare.

Sportski direktor Marin Rozić i donedavni direktor Mauro Lukić preko medija odgovornost za budućnost kluba prebacuju na Grad Zagreb.

Priče o stečaju Cibone traju već više od 10 godina, ali dosad je uvek nagodbama i produžavanjima rokova uspevala da izbegne tu sudbinu, piše indeks.hr. 

Cibona trenutno ima dva golema egzistencijalna problema.

Prvi se odnosi na 21. jun, kada će proći 60 dana otkako je klupski račun pod blokadom, nakon čega će bilo koji od njegovih poverilaca moći da pokrene stečajni postupak. 

Drugi je to što investitori, za koje se već šest meseci najavljuje da će pokriti četiri miliona evra dugova i uložiti dodatna dva u klub, ne žele da uđu u taj posao dok klub ne reši pitanje dvorane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike