Srbi ga ne vole, ali je Ataman večeras ispao pravi šmeker: Vaso, idi ti sada u svlačionicu, a ja ću da odgovorim na ovo

21.05.2022

20:38

0

Trener Efesa pokazao takt i zaštitio svog igrača

Srbi ga ne vole, ali je Ataman večeras ispao pravi šmeker: Vaso, idi ti sada u svlačionicu, a ja ću da odgovorim na ovo
Ergin Ataman i Vasa Micic - Copyright Printscreen/YouTube/Euroleague Basketball

Efes je u Beogradu odbranio titulu prvaka Evrolige, kao i njen trener - Ergin Ataman. On je jedan od najnepopularnijih košarkaških radnika u Srbiji. Razlog tome su njegove neprimerene izjave posle meča Galatasaraj – Crvena zvezda, kada je u Istanbulu ubijen jedan navijač crveno-belih.

Naravno, Ataman to nije znao, ali je navijače Zvezde nazvao "teroristima". Čim je čuo za pogibiju, izvinio se, onda se izvinjavao još nekoliko puta, baš kao i vrh turske države, da bi kasnije predsednik Galatasaraja i Nebojša Čović zajedno položili vence na grob ubijenog navijača Marka Ivkovića.

Ipak, loš osećaj je ostao. Ataman više ne dolazi u Beograd sa pancirom ispod sakoa kao te 2015, ali redovno dobija zvižduke. Uprkos tome, neće se naći niko ko neće priznati da večeras nije ispao šmeker, kada je zaštitio Vasilija Micića nezgodne situacije da priča o ratu u Ukrajini.

Micić je odbranio i titulu MVP-a "fajnal fora", na pres konferenciji je odgovarao na razna pitanja, bio je vidno raspoložen, a onda ga je jedan novinar iz Litvanije pitao da uputi podršku narodu Ukrajine.

Kao dobar poznavalac prilika na Balkanu, Ataman je odmah uskočio:

- Vasa je vrlo umoran i mislim da treba da ode u svlačionicu. Možeš da ideš, Vaso, a ja ću da odgovorim na ovo i ostala pitanja.

Kada je Micić otišao, Ataman je rekao:

- Naravno da smo duboko uznemireni zbog situacije. Pričao sam od prvog dana kada je rat počeo. Možda sam bio prvi koji je to govorio, pa su mi sekli mikrofon. Neprihvatljivo je šta se desilo u ovom veku u Ukrajini. Jako mi je žao. Živim u Turskoj, sa turskim narodom i bili smo uznemireni kako pošteni ljudi, stari ljudi, civili umiru, nestaju. Neverovatno je šta se desilo u ovom veku, 2022. godine u Ukrajini.

Odmah je nastavio:

- I kad je sport u pitanju. Žao mi je mojih prijatelja koji rade u Rusiji u klubovima, oni nemaju veze s tim. Ovo je samo s**nje politika, s**nje politika. Nadam se da ćemo pobediti, kao što smo pobedili koronu, da ćemo tako i ovo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike