Ponovo proradio ratnički duh! Kari Bostonu ubacio 43 poena, krećemo iz početka

11.06.2022

05:05

0

U narednom meču domaćin će biti Golden Stejt

Ponovo proradio ratnički duh! Kari Bostonu ubacio 43 poena, krećemo iz početka
Stef Kari - Copyright Tanjug/Elsa/Pool Photo via AP

Košarkaši Golden Stejta izjednačili su na 2:2 u finalnoj seriji NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici na gostovanju pobedili Boston sa 107:97. U narednom meču domaćini će biti Voriorsi našeg Nemanje Bjelice, a nema sumnje da će ponovo biti zanimljivo. Podsetimo, ekipe su se "smenjivale" u pobedama.

Prvo su "Ratnici" iskoristili prednost domaće terena, usledio je brejk "Kelta", zatim pobeda Bostona kod kuće, a onda kao što je rečeno novi "brejk", ali sada i Voriorsa.

Sledeći duel zakazan je za moć između ponedeljka i utorka, sa početkom u 3.00 po srednjeevropskom vremenu.

Duel odigran rano jutros je obeležio Stef Kari sa čak 43 poena (7/14 za tri, 14/26 iz igre), koji je dao skoro isto poena kao dvojac Bostona Džejson Tejtum - Džajlen Braun. Tejtum je ubacio 23 (8/23 iz igre, 4/8 za tri), a Braun dva manje. Inače, i Kari i Braun su upisali po dabl-dabl, sa po deset, odnosno 11 skokova. Kari je imao još i četiri dodavanja, a Tejtum šest.

Kada je reč o ostalim strelcima, za Golden Stejt Klej Tompson je ubacio 18, a Endru Vigins 17 uz čak 16 skokova. Džordan Pul je ubacio 14, čime je "zatvorena" lista igrača sa dvocifrenim učinkom. Naš Bjelica dobio je devet minuta, ali imao loš učinak, od samo jednog skoka i jedne ukradene lopte. Dva puta je pokušao iz igre, jednom za tri, ali oba puta promašio.

Za Boston, Markus Smart je postigao 18 poena, a Derik Vajt 16.

Na poluvremenu Boston je imao prednost od 54:51, ali je druga polovina meča pripala gostima. Obe deonice su rešili u svoju korist, sa 30:24 i 28:19, mada je i u poslednjoj na samom startu bilo 81:79 za domaćina. Presudna je bila serija od 10:0. Boston je vodio sa 94:90, a onda je usledila serija od deset poena, za 100:94 za goste.

Posle toga, stiglo se i do plus deset i egal u seriji. Podsetimo, Bostonu bi ovo bila 18. titula, čime bi postalo rekorderi u istoriji NBA lige, ispred Los Anđeles Lejkersa, dok bi Golden Stejtu to ukupno bio sedmi prsten.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike