Kakav je car ovaj Dončić: Tek završio sezonu u NBA, a igraće za svoju zemlju!

06.06.2022

14:36

0

Jedan od najboljih svetskih igrača odlučio da nastupa u kvalifikacijama, ali i na predstojećem EP

Kakav je car ovaj Dončić: Tek završio sezonu u NBA, a igraće za svoju zemlju!
Tan2022-5-7_5544671_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaš Dalasa Luka Dončić još jednom je pokazao koliko mu je stalo da igra za svoju zemlju.

Iako, je nedavno tek završio sezonu u NBA, jedan od najboljih svetskih igrača odlučio je da nastupa za Sloveniju kako u kvalifikacijama, tako i na Evropskom prvenstvu koje se igra početkom septembra.

Selektor Aleksander Sekulić objavio je spisak od 15 imena, a na njemu se nalazi i Dončić, kao i još jedan NBA igrač Goran Dragić.

Tako je košarkaš Dalasa još jednom pokazao koliko je mu stalo da nastupa za svoju zemlju, a slično je uradio i prošle godine kada je bio najzaslužniji što se njegova selekcija plasirala na Olimpijske igre u Tokiju.

 

 

Slovenci će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u grupii C u 5. kolu odmeriti snage sa Hrvatskom 30. juna, a u 6. kolu 3. jula protiv Švedske.

U grupi je i Finska koja je na vrhu tabele sa tri pobede i jednim porazom. Kao i Švedska, Slovenija ima dve pobede i dva poraza, dok Hrvatska ima jednu pobedu. Dalje idu tri prvoplasirane ekipe.

Slovenci će zatim učestvovati na Evropskom prvenstvu gde će zajedno sa Nemačkom, Mađarskom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom i Francuskom igrati u grupi B. Evrobasket počinje 1. septembra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike