Lejkersi konačno doveli trenera, usledila je i reakcija "Kralja Džejmsa" koju su svi očekivali (FOTO)

28.05.2022

06:30

0

Autor: 24sedam

Duga potraga završena dovođenjem trenera sa šampionskim pedigreom

Lejkersi konačno doveli trenera, usledila je i reakcija "Kralja Džejmsa" koju su svi očekivali (FOTO)
Tan2022-4-6_544472_0 - Copyright Tanjug/AP

Posle mesec i po duge potrage, Lejkersi su sinoć angažovali svog sledećeg glavnog trenera, Darvina Hema. Bivši član stručnog štaba Milvokija, Hem (48) prošao je nekoliko filtera slavnog kluba tokom pregovora i na kraju je prevladalo to ima šampionski pedigre kao igrač sa Detroitom 2004. godine i sa Milvokijem prošle sezone kao trener.

Nije se moglo zanemariti ni to što je trenirao nekoliko velikih zvezda (najpoznatije Kobija Brajanta i Janisa Adetokunba), što je već bio dve godine u Lejkersima (2011-2013) i što ima izražene karakteristike lidera.

Važi za voljenog i poštovanog trenera među igračima i jakog taktičara koji je izrastao trenerski iz škole Popović-Budenholcer. Na inače slabom trenerskom tržištu, Hem se uklopio u profil prvog trenera kojeg su Lejkersi tražili o čemu svodeči i reakcija Lbrenona Džejmsa na društvenim mrežama:

 

 

Mediji pišu da  jeHem izgledao kao očigledan izbor za upražnjeno mesto Lejkersa nakon što je potpredsednik košarkaških operacija i generalni menadžer Rob Pelinka rekao da tim traži kandidata sa visokim komunikacijskim veštinama nakon što je otpustio bivšeg glavnog trenera Frenka Vogela 11. aprila.

Ham je poznat kao harizmatični komunikator koji drži igrače odgovornim i postavlja čvrste granice. Iako je njegova stručnost razvoj igrača veruje se da će umeti da se nosi sa zvezdama u timu i svim izazovima koje nosi klupa slavnog kluba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike