Zvezda se hitno oglasila: Neka se javno kaže da moramo da poklonimo titulu, nećemo i nemamo pravo više da ćutimo!

01.06.2022

22:47

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli izdali saopštenje

Zvezda se hitno oglasila: Neka se javno kaže da moramo da poklonimo titulu, nećemo i nemamo pravo više da ćutimo!
viber_image_2022-06-01_23-03-05-566 - Copyright 24sedam/P. K.

Treća utakmica finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige završena je pobedom Partizana 70:67. Crno-beli su tako produžili borbu za jadranski tron barem za još jedan meč, koji je na programu u petak, takođe, pred navijačima crno-belih, ali i posle ovog duela beogradskih večitih rivala najmanje se priča o košarci.

Ogromna tenzija koja se stvorila ozbiljno preti da ugrozi ogroman napor koji košarkaši oba tima ulažu kako bi sve ostalo u koliko toliko sportskim okvirima, a posle večerašnjem meča, koji je trajao skoro tri sata uz dvadesetominutni prekid pred ulazak u završnih 60 sekundi duela, ponoćnim saopštenjem se oglasila Zvezda.

- KK Crvena zvezda mts nakon celokupnog haosa koji je viđen u trećoj utakmici finala neće i nema pravo više da ćuti! Zbog svojih sportskih ambicija, rada koji je uložio u ovoj sezoni sa višestruko manjim sredstvima od rivala u finalu, konačno i zbog miliona navijača našeg kluba, ali i košarkaške javnosti koja je primorana da gleda nemile scene, topovske udare, haos, gađanje i vređanje igrača, našeg trenera i stručnog štaba, naše delegacije koja je od početka utakmice bila izložena torturi poput gađanja sa kesama punim pljuvačke, upaljačima, mobilnim telefonima, staklenim flašama, ali i pogađanja i udaranja sudija pri izlasku iz hale?

- I sve to uslovima u kojima je zbog prenatrpane hale sa skoro 1.500 ljudi više od kapaciteta dvorane i ogromne kondenzacije, parket bio klizav i uslovi nemogući za odigravanje normalne košarkaške utakmice? Uz sve navedeno uz neprikladne komentare u direktnom prenosu utakmice, nakon kojih bi mogli da se zapitamo "da li gledamo iste događaje i istu utakmicu?"

KK Crvena zvezda zahteva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživeli u trećoj utakmici – da "moramo" da poklonimo titulu i "pokrijemo" sezonu najtrofejnijem treneru, kao i da na tom "putu" moramo da istrpimo ono što normalan čovek ne može da istrpi, a što je košarkaška javnost videla i tokom tročasovnog haosa koji je za nas počeo još pre nego što je počela utakmica (o čemu ćemo obavestiti javnost i sve dokumentovati u četvrtak).

- Nakon druge utakmice u kojoj smo bili izloženi ogromnom pritisku i osude javnosti u delimično režiranoj predstavi pojedinaca, ostaje nam samo nakon ovoga što smo doživeli u trećem meču i ovom haosu da verujemo da će u četvrtoj utakmici u kakvim god okolnostima se igrala, svi živi izaći sa parketa. Jer ispred sporta postoje i neke važnije stvari - stoji u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike