Stigla ekspertiza suđenja: Partizan grubo oštećen, Lesorovo bacanje bilo ispravno!

31.05.2022

14:03

1

7 grešaka na štetu crno-belih, 4 na štetu crveno-belih, ali nijedna u poslednjoj četvrtini

Stigla ekspertiza suđenja: Partizan grubo oštećen, Lesorovo bacanje bilo ispravno!
STJ_8289_0 - Copyright AdmiralBet ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda vodi protiv Partizana 2:0 u finalu AdmiralBet ABA lige, ali se posle nedeljne utakmice najviše pričalo o nesportskim stvarima, gađanja klupe crno-belih staklenim flašama i drugim nesportskim ispadima van terena.

Nedugo potom, usledile su salve pritužbi na suđenje pristalica crno-belih, koji su posle odgledanog snimka odlučili da zatraže sudijsku ekspertizu. Nedugo potom, identičan zahtev stigao je i iz Zvezde, koja takođe smatra da je oštećena.

Dan pre meča, stigla je i "presuda" Sudijske komisije ABA: Sudije su sedam puta pogrešile na štetu Partizana, a četiri puta na štetu Zvezde. To je objavio Partizan, čije vam saopštenje prenosimo u celini:

- Nakon nedeljne utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kojoj je Partizan izgubio od Crvene zvezde rezultatom 85:81, KK Partizan je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice donesene. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase:

- Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana

- Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde

Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana i 0 na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja.

Sudijska ekspertiza je ovim nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše.

KK Partizan  izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji – piše u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike