Nikad luđih poslednjih 10 sekundi okršaja Zvezde i Partizana! Pogledajte triler završnicu večitog derbija! (VIDEO)

30.05.2022

06:47

0

Autor: 24sedam

Na kraju su crveno-beli slavili sa 85:81 i došli do 2:0 u finalnoj seriji

Nikad luđih poslednjih 10 sekundi okršaja Zvezde i Partizana! Pogledajte triler završnicu večitog derbija! (VIDEO)
kolaž - Copyright Printscreen/YouTube/TV Arena sport

Košarkaši Crvene zvezde su za četiri poena bili bolji od Partizana u utakmici finalne serije AdmiralBet ABA lige. Ekipa Dejana Radonjića je slavila sa 85:81, a završnica meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila je veoma napeta.

Na 11 sekundi do kraja, bilo je 82:79 za crveno-bele, a onda je Nikola Ivanović sa linije slobodnih bacanja povećao na 83:79.

Onda je usledila drama. Branko Lazić je napravio faul nad Zekom Ledejom i dosuđena je nesportska kapitenu Zvezde. Ledej je imao dva slobodna bacanja, Partizan loptu sa strane, ali je Amerikanac je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Tada je rezultat bio 83:80.

Onda je Zvezda napravila faul nad Matijasom Lesorom koji je prvo pogodio za 83:81, a onda i dobio instrukciji od Željka Obradovića da promaši drugo. Tada su uvedeni i Balša Koprivica i Alen Smailagić, kako bi se pojačao skok.

Ali je onda Lesor namerno promašio bacanje, zatim nije uspeo da uhvati loptu, pa se rezultat do kraja nije menjao. Ostalo je 85:81.

- Dogovor je bio da promaši drugi penal, ali ne na način na koji je to uradio. U pravilima piše da igrač koji šutira ne može da ide na skok, osim ako mu se desi da mu se lopta odbije u ruke. Ja nikad nisam analizirao poslednji napad, skok ili odbranu.

Mene zanima 39 minuta i 50 sekundi gde možeš da igraš dobro i uradiš šta možeš da dobiješ utakmicu. Zadnja lopta je uvek klackalica, nekad pogodiš, nekad promašiš. Lesoru čestitke na neverovatnoj borbenosti i požrtvovanosti koju je pokazao - kazao je posle meča Obradović čiju reakciju posle poteza Lesora možete da pogledate na 0:25 snimka.

Uostaklom pogledajte ovu "ludu" završnicu, pošto se deset sekundi "pretvorilo" u nešto više od minut.

Podsetimo, u sredu, u trećem meču domaćin će biti Partizan, a serija se igra na tri dobijene.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike